Autor Wątek: małe podsumowanie 800 XCx  (Przeczytany 12083 razy)

Offline jacko

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 900 Rally
  • Miejscowość: Warszawa
Odp: małe podsumowanie 800 XCx
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Stycznia 2017, 11:57:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Tygrysek to fajna maszyna i - sam musisz przyznać - daje zdecydowanie więcej radochy niż nieśmiertelny, legendarnie niezawodny Trampek;-)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

W tej kwestii zgadzam się z Tobą w 100 procentach  :)

Offline mops

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
  • Miejscowość: Rawicz
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Stycznia 2017, 21:48:26 »
Moj spędził ostatnie 2 miesiące w serwisie po awarii immobilisera.  Wymienione: stacyjka, klapka wlewu paliwa, wszystkie zamki (nowy komplet kuferków bo się oparłem ze ma być tylko jeden kluczyk do wszystkiego)  immobiliser ecu, ecu jakaś wiązka elektryczna motor wybebeszony doszczętnie na koniec nowy alarm. Zawieszenie przednie tłucze tylne puka ale dealer mówi ze to jest ok ale jak by się pogorszyło  to zaczną szukać przyczyny  >:D. Dodam tylko ze moto ma 1.5 roku i 2900 mil przejechane.  Tez mam nadzieje ze wyczerpałem już limit na usterki.

Który dealer?
Jestem na INSTAGRAMIE ;-) You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jankes

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Stycznia 2017, 20:55:29 »
Moj spędził ostatnie 2 miesiące w serwisie po awarii immobilisera.  Wymienione: stacyjka, klapka wlewu paliwa, wszystkie zamki (nowy komplet kuferków bo się oparłem ze ma być tylko jeden kluczyk do wszystkiego)  immobiliser ecu, ecu jakaś wiązka elektryczna motor wybebeszony doszczętnie na koniec nowy alarm. Zawieszenie przednie tłucze tylne puka ale dealer mówi ze to jest ok ale jak by się pogorszyło  to zaczną szukać przyczyny  >:D. Dodam tylko ze moto ma 1.5 roku i 2900 mil przejechane.  Tez mam nadzieje ze wyczerpałem już limit na usterki.

Który dealer?

W Szkocji,  Shirlaws  Aberdeen
Po nierównej walce poddałem się i zamieniłem na CRF1000L. Wszystkie problemy zniknęły.

Offline broth3rs

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 XC/XCx
  • Miejscowość: Mikołów
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Maja 2017, 07:30:19 »
Z dużą uwagą poczytałem wszystkie wasze opinie i muszę przyznać że ogarnął mnie strach przed zakupem. Planuję kupić tygrysa i byłem już przekonany na 100% gdyby nie to forum. Teraz mam Kawasaki Versys 650 2007 i wierzcie lub nie ale mimo iż dla jednych to oszpeta ja złego słowa nie powiem. Nigdy mnie niezawiodla średnio robie nią 14k km rocznie. Obawiam się że z tygrysem będzie więcej zmartwień.Sam już niewiem co robić tygrys to maszynka moich marzeń ale co mi po nim jeśli będzie stał w serwisie.

Offline blacktiger

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 Xc
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Maja 2017, 14:48:53 »
Z dużą uwagą poczytałem wszystkie wasze opinie i muszę przyznać że ogarnął mnie strach przed zakupem. Planuję kupić tygrysa i byłem już przekonany na 100% gdyby nie to forum. Teraz mam Kawasaki Versys 650 2007 i wierzcie lub nie ale mimo iż dla jednych to oszpeta ja złego słowa nie powiem. Nigdy mnie niezawiodla średnio robie nią 14k km rocznie. Obawiam się że z tygrysem będzie więcej zmartwień.Sam już niewiem co robić tygrys to maszynka moich marzeń ale co mi po nim jeśli będzie stał w serwisie.

Zostań z Kawasaki Versysem bo mamy III zlot Tygrysów i nie mamy już miejsca w ośrodku z powodu dużej ilości właścicieli  ha/o oczywiście to taki żarcik *

*- nie brać osobiście do siebie.
« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2017, 13:17:19 wysłana przez blacktiger »

Offline jacko

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 900 Rally
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Czerwca 2017, 19:41:19 »

Przestań kombinować i kupuj jak Ci się podoba. Opisane przypadki są jednostkowe (czasami ma się pecha), większość nie narzeka na szczególną awaryjność. Mój też, po początkowych awariach, nie sprawia już problemów.