Autor Wątek: Naklejki forum Tiger  (Przeczytany 8647 razy)

Offline kamil

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Płock
Naklejki forum Tiger
« dnia: 21 Grudnia 2016, 13:14:36 »
Witam wszystkich. Tak sobie siedzę i myślę z nudów, że fajnie było by zrobić znowu troszkę naklejek forumowych. Jak się jeździ w różne odległe miejsca to by człowiek troszkę naklejał w celu rozpowszechniania naszego forum, a może i nie tylko :) Poza tym może zobaczy kiedyś też któryś z naszych. Dość popularne na innych forach. Mam swoje prywatne, ale ponaklejał bym i naszego forum. Na pewno nie zaszkodziło by jak na naklejce było by oprócz nazwy forum (linku) również może Almot Polska. Dajcie znać co o tym myślicie. Mam kogoś kto mógłby ewentualnie przygotować jakieś projekty do dyskusji, chociaż ostatni (nie pamiętam kto robił) też był niezły.   

Offline Pedros

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
Odp: Naklejki forum Tiger
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Grudnia 2016, 14:56:18 »
A możesz wyjaśnić z jakiegoż to powodu mieli byśmy reklamować na forumowej naklejce Almot?

Offline kamil

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Grudnia 2016, 15:10:47 »
A proszę bardzo Pedros.
Była wcześniej dyskusja (w zakresie zlotów i nie tylko), żeby nawiązać współpracę z nowym dealerem na Polskę. To mogło by być tak przy okazji. Luźna propozycja. Osobiście nie mam z tą firmą nic wspólnego, ani ja, ani moja rodzina - mogę złożyć deklarację niezależności :). Marzka też coś pisała, że jeśli chcemy jakąś współpracę to powinno to działać w obie strony. Niech się inni wypowiedzą.
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2016, 15:12:20 wysłana przez kamil »

Offline Bilobil

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Grudnia 2016, 16:24:44 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A proszę bardzo Pedros.
Była wcześniej dyskusja (w zakresie zlotów i nie tylko), żeby nawiązać współpracę z nowym dealerem na Polskę. To mogło by być tak przy okazji. Luźna propozycja. Osobiście nie mam z tą firmą nic wspólnego, ani ja, ani moja rodzina - mogę złożyć deklarację niezależności :). Marzka też coś pisała, że jeśli chcemy jakąś współpracę to powinno to działać w obie strony. Niech się inni wypowiedzą.

Pomysł nie jest zły - ale ...
W zamian za reklamę trzeba płacić - takie są zasady rynku !
Może niech pokryją koszty produkcji naklejek na których umieszczone będzie ICH DYSKRETNE LOGO i do tego dadzą odpowiedni procent zniżek na produkty które oferują oraz naprawy i przeglądy naszych maszyn.
Można złożyć im propozycje i zobaczymy co oni na to ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Toma

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 GT PRO
  • Miejscowość: Szczecin
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Grudnia 2016, 16:29:50 »
Zaczekałbym aż aktualny dystrybutor okrzepnie, aż jego współpraca z producentem się ustabilizuje. Niechaj rozkręci tutaj działalność i zdobędzie właściwe miejsce pośród użytkowników (opinia) oraz na rynku.  :)
Na drodze niekiedy spotykam prawdziwych szaleńców: pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...Naprawdę, aż trudno ich czasami wyprzedzić.

Offline Pedros

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Grudnia 2016, 16:30:24 »
A proszę bardzo Pedros.
Owszem - w przypadku objęcia przez Almot patronatu nad forum, pomocy w działalności forum, organizacji zlotów lub np. zniżek na części i usługi serwisowe dla członków forum jak najbardziej ale o takich rzeczach póki co możemy co najwyżej pomarzyć. Na chwilę obecną nie ma nawet rzetelnej informacji dotyczącej planów Almotu w temacie rozwoju sieci dilerskej i serwisowej Triumpha w Polsce więc nie widzę póki co podstaw do umieszczania ich logo na forumowych naklejkach.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Grudnia 2016, 17:04:31 »
Zgadzam się z Pedrosem i Toma...

Nie wiem skąd u niektórych te oczekiwania wobec Almotu... wręcz nadzieje na... jakąś nową jakość/przyszłość/???
Póki co nas olewają - bo przecież wiedzą, że istniejemy, że mieliśmy już dwa Zloty, że niektórzy z nas mieli okazję odwiedzić ich nowy salon i skorzystać z usług nowego serwisu. Sam informowałem ludzi z tego salonu, że warto by było zabrać czasem głos na naszym forum. Marzce też, za przeproszeniem, nawijali makaron na uszy... I co z tego wynikło? Ano nic... O otwarciu salonu i prezentacji nowych motocykli dowiedzieliśmy się po fakcie... A nikogo od dystrybutora na naszym - chyba jedynym forum użytkowników Tigerów w Polsce - forum jakoś nie zauważyłem...

EDIT:: powyższe słowa napisałem nie wiedząc, że próba zarejestrowania się przez przedstawiciela Almotu na naszym forum została zablokowana przez admina (Marzkę).

Wg mnie trzeba robić swoje, własnymi siłami i nie liczyć na "dobrych wujków". Jak będziemy szykowali Zlot i się do tego dołożą, to będzie miło; jak będą chcieli dofinansować nam jakieś gadżety lub szkolenia albo przyznać forumowy rabat na usługi/części/akcesoria również. A póki co nie ma sensu wychodzenie przed szereg i robienie im reklamy...

Naklejki kosztują grosze i nie potrzeba do tego sponsora. Ważniejsze jest wg mnie stworzenie nowego, bardziej aktualnego logo. To w nagłówku forum nawiązuje stylistycznie do starych Tigerów. Co więcej, przy okazji przygotowywania gadżetów na ostatni Zlot okazało się, że nie ma dostępu do oryginalnego pliku. Ale może to i dobrze, bo nowe Tygrysy mają już inne symbole graficzne i chyba należałoby pomyśleć nad bardziej uniwersalnym symbolem naszego forum.

Jak będziemy mieli fajne logo - bardziej estetyczne, czytelne, nowoczesne - to oprócz naklejek można pomyśleć o naszywkach, polarach, itd. To nie są drogie rzeczy i na pewno chętni się znajdą.
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2016, 23:42:42 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline ital

• Stary kocur
  • Opinia +1/-0
  • Motocykl: 1200 GT EXPLORER
  • Miejscowość: Zielona Góra
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Grudnia 2016, 18:47:06 »
Zgadzam się z Pedrosem i Toma...

Nie wiem skąd u niektórych te oczekiwania wobec Almotu... wręcz nadzieje na... jakąś nową jakość/przyszłość/???
Póki co nas olewają - bo przecież wiedzą, że istniejemy, że mieliśmy już dwa Zloty, że niektórzy z nas mieli okazję odwiedzić ich nowy salon i skorzystać z usług nowego serwisu. Sam informowałem ludzi z tego salonu, że warto by było zabrać czasem głos na naszym forum. Marzce też, za przeproszeniem, nawijali makaron na uszy... I co z tego wynikło? Ano nic... O otwarciu salonu i prezentacji nowych motocykli dowiedzieliśmy się po fakcie... A nikogo od dystrybutora na naszym - chyba jedynym forum użytkowników Tigerów w Polsce - forum jakoś nie zauważyłem...

Wg mnie trzeba robić swoje, własnymi siłami i nie liczyć na "dobrych wujków". Jak będziemy szykowali Zlot i się do tego dołożą, to będzie miło; jak będą chcieli dofinansować nam jakieś gadżety lub szkolenia albo przyznać forumowy rabat na usługi/części/akcesoria również. A póki co nie ma sensu wychodzenie przed szereg i robienie im reklamy...

Naklejki kosztują grosze i nie potrzeba do tego sponsora. Ważniejsze jest wg mnie stworzenie nowego, bardziej aktualnego logo. To w nagłówku forum nawiązuje stylistycznie do starych Tigerów. Co więcej, przy okazji przygotowywania gadżetów na ostatni Zlot okazało się, że nie ma dostępu do oryginalnego pliku. Ale może to i dobrze, bo nowe Tygrysy mają już inne symbole graficzne i chyba należałoby pomyśleć nad bardziej uniwersalnym symbolem naszego forum.

Jak będziemy mieli fajne logo - bardziej estetyczne, czytelne, nowoczesne - to oprócz naklejek można pomyśleć o naszywkach, polarach, itd. To nie są drogie rzeczy i na pewno chętni się znajdą.
Słusznie prawi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Triumph Tiger 1200 GT PRO Explorer
Gmole Triumph Kufry Lone Rider
Garmin ZUMO XT Skid Plate Triumph

Offline Marzka

• Administrator
  • Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Poznań
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Grudnia 2016, 22:31:17 »
Trochę zaczyna mnie niepokoić fakt, że z każdym użyciem nazwy "Almot" - zaczyna się mały hejt. Lecz jak Pedros napisał: Na chwilę obecną nie ma nawet rzetelnej informacji dotyczącej planów Almotu w temacie rozwoju sieci dilerskej i serwisowej Triumpha w Polsce..  jeśli nie wiemy to tylko na tej podstawie mamy zamykać sobie drzwi? Rozwój tak dużego przedsięwzięcia nie trwa miesiąc. Zaś usługi można zawsze optymalizować i poprawiać ich jakość.

Nikt mi niczego na uszy nie nawijał. Przeciwnie, gdy na forum próbował zarejestrować się przedstawiciel Almotu -otrzymał odpowiedź, że nie wpuszczamy osób propagujących treści reklamowe będące ofertą handlową itp. Zrozumiał i napisał kilka słów o salonie w Warszawie bez żadnego natręctwa. Ponieważ jednocześnie odbywała się dyskusja o tym salonie w innym wątku - wkleiłam treść będącą INFORMACJĄ uzupełniającą, z tzw pierwszej ręki. Nikt nie wspominał o objęciu przez Almot forum! To nasze środowisko i ja na pewno go nikomu nie "sprzedam". A że pojawiła się pierwsza wzmianka o współpracy to chyba dobrze? Nie przypominam sobie do tej pory podobnych propozycji z innych środowisk. A jeśli takie już są to wcale nic jeszcze nie oznacza!

Cieszy mnie natomiast sam fakt, że pojawiają się od Was sugestie i pomysły na wykorzystanie podobnych kontaktów.

W kwestii naklejek akurat raczej obstawiałabym tylko forumowe, bo to faktycznie nieduży koszt a oko cieszy i jest NASZE.

Zgadzam się z tym, że warto pomysleć o nowym logo. Założę oddzielny wątek.
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2016, 22:41:26 wysłana przez Marzka »

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Grudnia 2016, 23:09:29 »
Nikt mi niczego na uszy nie nawijał. Przeciwnie gdy na forum próbował zarejestrować się przedstawiciel Almotu -otrzymał odpowiedź, że nie wpuszczamy osób propagujących treści reklamowych będących ofertą handlową itp. Zrozumiał i napisał kilka słów o salonie w Warszawie bez żadnego natręctwa. Ponieważ jednocześnie odbywała się dyskusja o tym salonie w innym wątku napisałam kilka słów, będących INFORMACJĄ uzupełniającą, z tzw pierwszej ręki. Nikt nie wspominał o objęciu przez Almot forum! To nasze środowisko i ja na pewno go nikomu nie sprzedam. A że pojawiła się pierwsza wzmianka o współpracy to chyba dobrze? Nie przypominam sobie do tej pory podobnych propozycji z innych środowisk. A jeśli takie już są to wcale nic jeszcze nie oznacza!

Zaraz, zaraz! Ktoś się chciał tu zarejestrować, a Ty mu odmówiłaś?!? A jakim prawem i na jakiej podstawie??? Niby dlaczego nie może się tu zarejestrować przedstawiciel jakiejś firmy? Wydaje mi się, że można zwracać uwagę lub wprowadzać jakiś rodzaj cenzury, dopiero jeśli zrobi coś niezgodnego z zasadami panującymi na forum. Ale nie wolno odmawiać rejestracji!

Trochę zaczyna mnie niepokoić fakt, że z każdym użyciem nazwy "Almot" - zaczyna się mały hejt. Lecz jak Pedros napisał: Na chwilę obecną nie ma nawet rzetelnej informacji dotyczącej planów Almotu w temacie rozwoju sieci dilerskej i serwisowej Triumpha w Polsce..  jeśli nie wiemy to tylko na tej podstawie mamy zamykać sobie drzwi?

Nie wiemy, bo jak się okazało, nie pozwoliłaś na zarejestrowanie się na forum użytkownika "Almot"...

NIE MA W REGULAMINIE ZAPISU, KTÓRY UPOWAŻNIAŁBY CIĘ DO TAKICH DZIAŁAŃ!

Reklama, to reklama i potrafimy ją dostrzec. I nie musi nią być każde zabranie głosu przez przedstawiciela dystrybutora - a swoją drogą, na taki głos czeka na pewno wielu z nas! Ja byłem do tej pory bardzo zaskoczony jego brakiem, a teraz rozumiem, że jest to efektem Twojego nie zgodzenia się na rejestrację na forum przedstawiciela Almotu.

A jeszcze zdanie "Nikt nie wspominał o objęciu przez Almot forum! To nasze środowisko i ja na pewno go nikomu nie sprzedam"!

Marzka, z całym szacunkiem, ale Tobie się chyba role pomieszały! Jakim prawem uzurpujesz sobie takie uprawnienia!?! Kto Cię do tego upoważnił! Chcesz prowadzić sama jakieś zakulisowe rozmowy chociażby ze wspominanym wcześniej Almotem? Wszystkiemu chcesz patronować - Zlotom, konkursom, naklejkom, itd. Bez Ciebie nie można nic zrobić? Można, czy Ci się to podoba, czy nie i każdy ma do tego prawo, bo nie jesteś tutaj jakimś szefem lub prezesem.

Mnie się już nie podobał wprowadzony przez Ciebie system "wyrażania zgody" na rejestrację, a widzę, że posuwasz się do coraz większej prywaty! Admin, to - bez urazy - taki dozorca, który ma "zamiatać" na forum, moderować dyskusje, kasować niepotrzebne wątki, tworzyć nowe działy, jeśli będzie takie zapotrzebowanie, itd. A Ty robisz z siebie Anioła z Alternatywy 4...

Proszę, żebyś przywróciła wcześniejszy system rejestrowania się na forum i powstrzymała od dyrygowania i samodzielnego decydowania, co wolno, a co nie!

P.S. Wiem, że mój post jest "mocny" i ma dużo wykrzykników, ale jestem wzburzony, bo nie godzę się na takie zawłaszczanie naszego wspólnego forum i podejmowanie jednoosobowych decyzji, co jest dla nas dobre, a co nie.
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2016, 23:52:51 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline Marzka

• Administrator
  • Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Poznań
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Grudnia 2016, 23:59:13 »
Cytuję Regulamin Forum:

3. Osoby odpowiedzialne za forum zastrzegają sobie prawo do modyfikacji i usuwania wiadomości i kont użytkowników oraz blokowania dostępu do forum wybranym użytkownikom, bez podania przyczyn.

5. Zabrania się umieszczania reklam na forum. Wklejanie linków (itp.) o charakterze reklamowym w postach, profilu (itd.) będzie zwalczane.

Wzw z powyższym jak również biorąc pod uwagę wzmianki typu: Nie wiem skąd u niektórych te oczekiwania wobec Almotu... wręcz nadzieje na... jakąś nową jakość/przyszłość/??? Póki co nas olewają

nie wyobrażałam sobie obecności przedstawiciela handlowego Almotu na forum. Informacje jakie mi przekazał niemal w całości wkleiłam do wątku a sam zainteresowany nie płakał z tego powodu, że nie zrobił tego osobiście.

Dodatkowo przypominam sobie Biblo jedną rozmowę (ostatni Zlot), w której wyraźnie prosiłeś żeby nie zwracać się do Almotu - bo jeszcze nie gotowi, my też nie. Zastrzegałeś: "przyjdzie czas to się do nich odezwiemy"

Miałam zatem pozwolić na to, że człowiek usłyszałby (a potem ja) że robimy z forum kramik handlowy?

Biblo, doprawdy nie rozumiem Twoich uwag.

Odnośnie "wpuszczania" na forum - zapewniam, że nikt do tej pory nie miał pretensji o to, że czekał dłużej niż 1-2 dni. A ile odrzuciłam spamu? Tego nie widać. Ile fałszywych kont się rejestruje - też nie widać. Zwyczajnie zapobiegam spamowi oraz wyciekom danych. Wystarczy przejrzeć kilka wątków a znajdzie się sporo informacji o Waszych numerach telefonu, a niejednokrotnie adresach. I ja mam tych danych nie chronić? To także obowiązek administratora.

Co do pozostałych zarzutów: panoszenia się, prezesostwa itp to jestem ostatnią osobą do takich poczynań. Przeciwnie - to Wy stanowicie Clou forum i tworzycie bazę wiedzy. Ja tu tylko sprzątam, moderuję ale też dbam o bezpieczeństwo i o to aby z forum nie zrobić bazaru. Zaś wszelkie ustalenia związane z gadżetami, logo czy innymi zawsze konsultuję z Wami i nigdy nie podejmuje decyzji sama. Biblo, pomyśl trochę proszę. Jaki ja mam interes "panowania" nad forum? To nie jest płatne  :P

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Grudnia 2016, 00:40:26 »
Powoływanie się na punkt 3 Regulaminu jest w tym wypadku niepoważne! Już zaczynam się obawiać, czy moje konto nagle nie zniknie...  :o

Co do punktu piątego, to rejestracja przedstawiciela firmy nie jest reklamą. Również zabranie głosu, aby przedstawić  pomysły, plany i być może propozycje dla forumowiczów nie musi być reklamą. A sądzę, że na takie informacje wszyscy czekają - i to z pierwszych rąk, a nie łaskawie przekazane przez admina... Z resztą, w takim wypadku bardziej właściwe jest działanie post factum, a nie jakaś prewencyjna cenzura i blokowanie rejestracji.

Co do moich wcześniejszych słów, które przywołałaś, to dodałem tam komentarz:

powyższe słowa napisałem nie wiedząc, że próba zarejestrowania się przez przedstawiciela Almotu na naszym forum została zablokowana przez admina (Marzkę).

Poza tym, ja napisałem te słowa dzisiaj, a Ty odmówiłaś rejestracji przedstawicielowi Almotu wiele tygodni temu... czyli przywoływanie tego argumentu jest trochę od czapy...

Dodatkowo przypominam sobie Biblo jedną rozmowę (ostatni Zlot), w której wyraźnie prosiłeś żeby nie zwracać się do Almotu - bo jeszcze nie gotowi, my też nie. Zastrzegałeś: "przyjdzie czas to się do nich odezwiemy"

Miałam zatem pozwolić na to, że człowiek usłyszałby (a potem ja) że robimy z forum kramik handlowy?

Na zlocie było dużo różnych rozmów, a kontekstu takiej rozmowy sobie nie przypominam... Tak, czy inaczej, zlot był we wrześniu, potem w połowie października napisałem na forum krótką relację z wizyty w ich salonie, potem ktoś inny też napisał, że tam był... Potem byłem tam jeszcze ze dwa razy w związku z odstawieniem do ich serwisu swojego Tigera - co również opisywałem na forum. Podczas każdej z tych wizyt mówiłem im o naszym forum, naszych inicjatywach, zachęcałem do zarejestrowania się na forum i opisania planów i zamierzeń. I dlatego wyraziłem wcześniej swoje zdziwienie, że nic takiego się nie dzieje, że nas olewają. BO DO GŁOWY MI NIE PRZYSZŁO, ŻE KTOŚ ZABLOKOWAŁ IM REJESTRACJĘ NA FORUM!

Tego drugiego akapitu nie rozumiem... ale spokojnie, wyluzuj, zbytnio nie wczuwaj się w rolę(?) Czy tylko Ty jesteś od pozwalania?
Ty nie powinnaś niczego zabraniać - na pewno z góry. Jak ktoś złamie Regulamin, albo inni będą się na niego skarżyć, to dopiero wówczas reaguj, bo taka jest rola admina... Ale pamiętaj, że to forumowicze ustalają reguły i jak będą chcieli zmienić Regulamin lub czytać o propozycjach lub planach Almotu, to będziesz musiała się z tym pogodzić.

Marzka, jestem na kilku forach z tysiącami użytkowników (również pełnię tam jakieś funkcje) i na żadnym z nich nie ma takiego systemu rejestracji. Tu również nie jest to potrzebne! Jak będą problemy z nadmiarem, to sobie poradzimy. A na razie, to jest problem z "nadużyciem" władzy. I dlatego proszę o przywrócenie wcześniejszego systemu rejestracji i nie ingerowanie, komu wyrazić zgodę, a komu nie. Jak widać przyniosło to negatywny skutek...
« Ostatnia zmiana: 22 Grudnia 2016, 01:08:02 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline PIT

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • "Simplicity is the ultimate sophistication"
  • Miejscowość: Żywiec
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Grudnia 2016, 08:02:32 »
...a Kamil napisał tylko o naklejkach....
Ludzie co się z Wami ..rwa dzieje?
=The end=
MTS 😁

Offline kamil

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Grudnia 2016, 08:11:13 »
A człowiek chciał tylko wyjść z inicjatywą. Muszę się z szanownym gronem podzielić kilkoma (powstałymi ostatnio) swoimi przemyśleniami.
Ad. 1 - coraz częściej na tym forum zaczynają się bezsensowne jałowe dyskusje w wątkach, które miały coś wnieś dla użytkowników kochających tą markę.
Ad. 2 - najbardziej dziwi mnie fakt dołączenia do forum niektórych użytkowników i od razu z grubej rury w zakresie swoich poglądów. OK - po to jest forum, tym bardziej jeśli każdy z nas uważa, że ma niezaprzeczalną rację, ale .... no właśnie szanujmy się wszyscy. Ja widziałbym to tak, że wszyscy tutaj jesteśmy równi (oczywiście to taka ideologia trudna do zrealizowania w realnym świecie), ale szacunek i pokora do innych oraz ich poglądów niech będzie najważniejsza. Cenię sobie bardzo odmienne zdania w wielu tematach, pod warunkiem, że osoba je prezentująca potrafi ich logicznie bronić.
Ad. 3 - jeśli uważacie, że naklejki mogą być bez Almotu - to tak jak to pisałem nie mam z tym żadnego problemu. Zróbmy nowe (z nowym znakiem graficznym) tak jak ktoś proponował. Jeśli się coś urodzi w zakresie współpracy to zrobimy kolejne.
Ad.3 - wg mnie nie powinniśmy blokować dostępu do naszego forum przedstawiciela Almotu. Reklama reklamą, ale jak mówi Bilbo możliwość uzyskania informacji z pierwszej ręki o nowościach o problemach czy akcjach serwisowych jest jak najbardziej wskazana. Boję się, że jeśli zablokowaliśmy to konto, to nie najlepszy początek współpracy. Przecież takie konto mogło by działać na naszym forum coś na zasadzie profilu z FB. Wg mnie miło było by mieć tutaj kogoś i jak np. pojawia się problem z luzami w lagach (wada fabryczna) to przedstawiciel marki może się wypowiedzieć co usłyszał od producenta w tym temacie.
Ad .4 - były już dwa zloty, na których nie dane było mi być z różnych powodów za co bardzo was wszystkich przepraszam. Wielka szkoda. Jestem na forum prawie od początku, ale powtarzam szanujmy się nawzajem. Ostatnie wątki z tego tematu pokazują, że mamy problem z komunikacją. Ja zanim wysmarował bym takie uwagi zadzwonił bym do tej osoby i postarał się wytłumaczyć co się dzieje. Oczywiście forum jest do wszystkiego, ale w moim skromnym przekonaniu nie do dość mocnego (personalnego) obsmarowywania. Nie chciał bym, żebyśmy zmierzali w stronę co niektórych innych forum, gdzie prawdziwi podróżnicy je opuszczają i zostają tylko bogate snoby i dużo hejtu. Nie mam zamiaru nikogo obrażać, niech każdy sam zrobi sobie rachunek sumienia czy do końca jest fer wobec innych. Inaczej na następnym zlocie mogą pojawić się jeszcze większe rysy. Chcemy jak mniemam, skupiać koło siebie miłośników tej marki (i nie tylko) oraz dzielić się swoimi doświadczeniami, wiedzą opowieściami z podróży. To jest to za co kocham tą pasję i prośba do wszystkich o bardziej stonowane wypowiedzi.
Ad 5. - jeśli poleje się fala krytyki nie będę już na nią odpowiadał - szkoda czasu na pierdoły. Odrębność zdań i poglądów - OK, obrażanie się publiczne już NIE.
Pozdrawiam wszystkich. 
« Ostatnia zmiana: 22 Grudnia 2016, 10:48:12 wysłana przez kamil »

Offline Pedros

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Grudnia 2016, 08:50:12 »
No to ja jeszcze raz krótko przedstawię swoje zdanie w poruszanych kwestiach, nie wdając się w dyskusje kto ma ile racji.
1. Wg. mnie nie ma na chwilę obecną ani potrzeby, ani też podstaw do umieszczania nazwy lub jakichkolwiek znaków firmy Almot na forumowym logo.
2. Moim zdaniem żle się stało, że forumowicze nie zostali poinformowani o chęci zarejestrowania się na forum oficjalnego przedstawiciela marki Triumph w Polsce. Bądż co bądź, to nie jakiś tam sklepik chcący zareklamować swoje gadżety, a oficjalny przedstawiciel i uważam że przed odmową rejestracji należało by ten temat przynajmniej przedyskutować na forum. Myślę, że obecność przedstawiciela marki na forum mogłaby przynieść wszystkim wymierne korzyści - choćby wzajemnej wymiany informacji, a co za tym idzie możliwości rozwiązywania problemów zarówno importera jak i użytkowników, poprawy oferty i serwisu itp. itd. Czy nie warto było spróbować?