pamiętam że po jazdach testowych ( tych ostatnich ) pisałeś o "innej pozycji" - możesz rozwinąć ?
no i jeszcze jedno pytanie, masz już wiedzę na temat dodatków wyprawowych do tego modelu? ktoś robi na potrzeby dalszych wyjazdów jakieś bagażniki, stelaże ...?
ps rozumiem że będzie okazja kupić bardzo przyzwoite XT od Ciebie Danielu ? 
Jeżeli chodzi o pozycje, to byłem przyzwyczajony do pozycji w XC 800 i XTR, w przeciwieństwie do wymienionych tutaj pozycja jest zbliżona do pozycji motocykla stricte offroadowego/crossowego, co jest zaletą, mamy do dyspozycji w zależności od potrzeby całą długość kanapy, łącznie z zaskakująco wygodną pozycją asfaltowo-przelotową.
Akcesoria pod wyjazdy wyprawowe, jak najbardziej już są, ale...ten motocykl w zasadzie w wersji podstawowej w szczególności na tle konkurencji jest tzw, "ready to go", owiewka, duży (17L) zbiornik itd. także akcesoria ograniczają się do jakiejś płyty bagażnika i stelaży.
Ja planuję jedynie doposażyć motocykl w płytę bagażnika. Sakwy bede mial w wersji bez stelaży, i w zasadzie to wszytko co na chwilę obecną przychodzi mi do głowy z rzeczy w które muszę go doposażyć w celach wyprawowych.