Autor Wątek: Problem z dawaniem w palnik na dwójce  (Przeczytany 5166 razy)

Offline Lopezik

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Explorer Xc
  • Miejscowość: Chicago
Odp: Problem z dawaniem w palnik na dwójce
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Września 2022, 01:46:23 »
Koło zębate drugiego i szóstego biegu, są one na samym spodzie, kupowałem oryginalne $75 za sztukę. Czy można odwijać, hmm... teraz jeżdżę bardziej dziadkowato, póki co odkręciłem maksymalnie do 5k r.p.m i to też po jakimś czasie. Wychodzę z założenia, że musi się to wszystko "dotrzeć". W niedzielę dołożę jakieś 400mil na zegar i pewnie zapragnę bardziej się pobawić ale rozum podpowiada by tego nie robić.

Offline Lopezik

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Explorer Xc
  • Miejscowość: Chicago
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Października 2022, 04:24:07 »
A tak, tak przycisnąłem kilka razy na dwójce, działa wszystko jak należy ale teraz staram się unikać ciśnięcia go na dwójce. Niech ktoś inny ma frajdę z przekręcania manetki do 10k r.p.m :)

Offline Odi

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Explorer
  • Miejscowość: Zasole Bielańskie
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Września 2023, 22:08:00 »
Odgrzeje temat bo mam ten sam problem z wypadaniem 2 biegu przy ok. 6k obrotów. Pacjent z 2014 roku przebieg niecałe 50k km. Czy ktoś jest w stanie podać nr części potrzebnych do wymiany? z tego co doczytałem to potrzeba wymienić zębatkę 2 i 6 biegu. Coś jeszcze potrzeba?
Przy okazji będę chciał wymienić wybierak bo też mam problem z redukcją z 3 na 2 (wskakujący luz) i przy okazji bym zrobił obie rzeczy.

Offline Odi

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Explorer
  • Miejscowość: Zasole Bielańskie
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Września 2024, 22:48:24 »
Wymiana zębatki 2 i 6 biegu + zestaw naprawczy skrzyni biegów (więcej  You are not allowed to view links. Register or Login), definitywnie rozwiązały problem z wypadaniem 2 biegu oraz problem ze wskakiwaniem luzu przy redukcji z 3 na 2.

You are not allowed to view links. Register or Login

« Ostatnia zmiana: 03 Września 2024, 22:52:09 wysłana przez Odi »