Autor Wątek: Centralka HEED ?  (Przeczytany 2051 razy)

Offline abdul25

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800
  • Miejscowość: Wadowice
Centralka HEED ?
« dnia: 02 Lutego 2018, 15:29:11 »
      Mam pytanie odnośnie centralki tej firmy która  jest atrakcyjniejsza cenowo  w stosunku    do produktu   sw-motecha . Czy ktoś ma i jest zadowolony czy też są jakieś minusy ? Wysłałem zapytanie do firmy   czy uwzględniają  różnice w prześwicie w wersjach 800 i XC  i odpisali mi  że   produkują tylko jeden rozmiar który wg nich ma pasować do wszystkich wersji , zarówno 800 , XC , a nawet XR  .   

Offline abdul25

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
Odp: Centralka HEED ?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2018, 18:35:47 »
Cóż , zaryzykowałem i kupiłem   centralkę z Heed-a  , całość wygląda naprawdę BARDZO DOBRZE  ,  jak się będzie sprawować   i jak się sprawdzi ten jeden uniwersalny rozmiar  zobaczymy po montażu . Czekam aż się temperatura  w blaszaku  podniesie ...

Offline abdul25

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2018, 21:26:41 »
Ufff , wreszcie udało mi się znaleźć trochę czasu aby  zamontować  centralkę Heed-a , montaż przebiegał   bez zakłóceń nie licząc   hakowatego elementu - " trzymaka " sprężyny  . Jego montaż wymaga przykręcenia   śruby od wewnętrznej strony ramy  w miejscu w którym  operowanie  kluczem jest bardzo trudne i niewygodne  ( fakt   faktem że przedłużka grzechotki na dł. ok. 15 cm  ułatwiłaby sprawę ale  ja takową nie dysponowałem ) .
 Po montażu  ujawnia się jeden mankament , a mianowicie dźwignia służąc do rozkładania  jest długa co samo w sobie jest dobre , ale  sięga  aż do podnóżka pasażera  i żeby rozłożyć centralkę  trzeba trochę zrobić gimnastyki stopą .
 Pisałem wcześniej o tym iż Heed robi tylko jeden rozmiar  , jeśli chodzi o wysokość , centralki . Tygrysa stawiałem na dość nierównym gruncie przed garażem i trzeba się przyłożyć    do stawiania przynajmniej   w  moim przypadku czyli TT800 myślę że właściciele   XC  będą mieli miodzio . Po postawieniu  Tygrys  stoi BARDZO wysoko  ale to przecież nie problem   . Podsumowując jestem zadowolony  , ale myślę że  centralka w dwóch wersjach wysokości byłaby lepsza ( łatwiejsze stawianie TT800 i wszelkich XR ) Pozdrawiam wszystkich ,  foty w załączeniu   o- -o

Offline goncior

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Desert
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Czerwca 2018, 20:20:04 »
Szczerze to raczej za wysoka ta centralka
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu - my żujemy pszczoły 😈

Offline strażowy

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • był Tiger 955i...jest VFR 1200 cross-tur :)
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Poznań
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Czerwca 2018, 09:11:28 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szczerze to raczej za wysoka ta centralka

...może przewidziana do mega kostki ?    ;D ...choć tu widzę kota w bardziej drogowym wydaniu
Pozdrawiam z Poznania

Offline abdul25

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Czerwca 2018, 18:34:02 »
Tak jak pisałem wcześniej , oczywiście że ta  centralka  jest za wysoka dla  TT800 oraz wszelkich XR , nie mniej jednak  postawienie  tygrysa   nawet w moim wydaniu   nastręcza jedynie niewielkich trudności , z pewnością posiadacze XC będą mieli w sam raz