Ufff , wreszcie udało mi się znaleźć trochę czasu aby zamontować centralkę Heed-a , montaż przebiegał bez zakłóceń nie licząc hakowatego elementu - " trzymaka " sprężyny . Jego montaż wymaga przykręcenia śruby od wewnętrznej strony ramy w miejscu w którym operowanie kluczem jest bardzo trudne i niewygodne ( fakt faktem że przedłużka grzechotki na dł. ok. 15 cm ułatwiłaby sprawę ale ja takową nie dysponowałem ) .
Po montażu ujawnia się jeden mankament , a mianowicie dźwignia służąc do rozkładania jest długa co samo w sobie jest dobre , ale sięga aż do podnóżka pasażera i żeby rozłożyć centralkę trzeba trochę zrobić gimnastyki stopą .
Pisałem wcześniej o tym iż Heed robi tylko jeden rozmiar , jeśli chodzi o wysokość , centralki . Tygrysa stawiałem na dość nierównym gruncie przed garażem i trzeba się przyłożyć do stawiania przynajmniej w moim przypadku czyli TT800 myślę że właściciele XC będą mieli miodzio . Po postawieniu Tygrys stoi BARDZO wysoko ale to przecież nie problem . Podsumowując jestem zadowolony , ale myślę że centralka w dwóch wersjach wysokości byłaby lepsza ( łatwiejsze stawianie TT800 i wszelkich XR ) Pozdrawiam wszystkich , foty w załączeniu