Witam
Mam pytanie natury technicznej. Czy Tiger XRx 800 ze swoją dopuszczalną ładownością 147 kg został wyprodukowany jako moto do jazdy jednoosobowej? Jakież jest moje zdziwienie po przeczytaniu instrukcji. Szkoda ze dopiero po zakupie. Myślałem że 200 kg jak Vstromie 650 czy Transalpie to nie jest jakiś wynik. Co mogę zrobić? Kupowałem z myslą o wspólnych wyjazdach, a teraz się żona denerwuje że wiedziałem co chcę i to kupiłem. Nierozpisujac się razem wazymy 170 kg. Jak i gdzie podnieść ładowność?
Pozdrawiam
oczywiście piszesz o wersji low ? fabrycznie obniżonej, mam dokładnie ten sam problem, przesiadka z Varadero 1000, porównanie mam, teraz nas dobija na każdej dziurze jadąc z żoną, porażka, kobita nie chcę ze mną jeździć,
już w kilku miejscach, gadałem o akcesoryjnym zawieszeniu, i klapa, nikt nie robi, a komplet części do podniesienia w oryginale Triumph to ponad 5tys po rabatach ,
zostaje wlasna przeróbka z części z rozbitków, których jest sporo na eBay lub naprawdę dobry fachowiec, który dobierze z akcesoryjnych,
jestem umówiony na spotkanie w LTD34, może coś wymyśli
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka