Autor Wątek: Czujnik ABS  (Przeczytany 1736 razy)

Offline broda38

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • pozdrawiam Broda
  • Motocykl: 800 Xc
  • Miejscowość: Grajewo/Podlaskie
Czujnik ABS
« dnia: 08 Maja 2018, 10:28:08 »
Cześć,czy czujnik ABS tylnego koła pasuje z większego triumpha 1200 do 800 xc ,albo może ktoś ma sprawny od osiemsetki ,to bym odkupił .Mam błędy Abs i podejrzewam ,że to ten czujnik.

Offline PETER

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
  • Miejscowość: pruszków
Odp: Czujnik ABS
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Maja 2018, 23:11:52 »
zanim kupisz sprawdź omomierz w ręce i pomiar przód i tył mają taką samą rezystencje

Offline broda38

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • pozdrawiam Broda
  • Motocykl: 800 Xc
  • Miejscowość: Grajewo/Podlaskie
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Maja 2018, 07:54:28 »
Ja te pomiary już przerabiałem ,wyglada ok,mam ten problem od zeszłorocznego letniego wyjazdu , z różną częstotliwością pojawia się ten  ogólny błąd P0500  czujnika prędkości ,pokasujesz nieraz pojeździsz 500 km  i się znowu pojawia ,nieraz 50 km ,nie ma reguły .Połączenia we wtyczkach przejżane ,potraktowane kontaktem .Masowanie posprawdzane ,tarczki eleganckie ,pomierzone szczeliny czujniki-tarczka .Zimą robiłem porządek z instalacją elektryczną ,bo miałem podoczepiane różne klamoty do aku tak byle jak .Teraz mam dołożoną dodatkową wiązkę elektryczną na wszelkie dodatkowe odbiorniki ,pojawiła się dodatkowa skrzynka bezpieczników,przekaźniki zwłokowe na zapalanie świateł dopiero po rozruchu itd. Mając to wszystko porozbierane  dobrałem się właśnie też do tych czujników ABS .Wygląda ok ,a błąd się pojawia ,żeby to było cały czas to pewnie by wyszło szybciej ,ale jak pisałem  wyżej  są momenty ,że abs działa prawidłowo. Stawiam na tylny czujnik .
Wymieniony płyn ,poodpowietrzane ,nie mam pomysłu . Zapytam jeszcze raz ,czy pasują czujniki od explorera ?? , bo nie można obecnie  znaleść żadnych używek do xc.

rademenes170

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maja 2018, 16:20:03 »
 Po numerze części jak sprawdziłem to pasuje z Tex-a, Speed triple, Daytony i Trophy

You are not allowed to view links. Register or Login
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2018, 16:23:20 wysłana przez rademenes170 »