Tak jak pisze
goncior wersja XCA ma m.in podgrzewaną kanapę i do tego właśnie mocniejszy alternaor.. Wydaje mi się że kanapa powinna pasować od wersji 2015 - Zawsze możesz podjechać do Rumii i przymierzyć, jeżeli maja na stanie jakąć 800-kę.
Popytaj jednak innych użytkowników, którzy mają podgrzewane kanapy, czy rzeczywiście ich używają i jak to się sprawdza. Gdy przymierzałem sie do zakupu mojego XC rozważałem właśnie wersje XCA Poczytałem trochę fora, w szczególności zagraniczne i spotkałem się głównie z wątpliwościami na temat sensu posiadania podgrzewanych kanap. Tak jak wspomniałem popytaj, tych którzy mają.
Tak naprawdę najważniejsze są grzane manety i ciepłe skarpety

. Silnik Tigera działa jak porządna farelka, Ci którzy mieli okazję jeździć w temperaturach 30+ w szczególności w korkach wiedzą o czym piszę. Jeżdżąc w okolicach +2 nie czułem dyskomfortu (czyt. chłodu) w tych częściach ciała

Popytaj i jeszcze raz rozważ czy na pewno jest sens. Chyba że chcesz w ten sposób odszraniać kanapę zimą, lub wybierasz sie na Elephant Rally (ale tam myślę za grzaną kanapę by cię zlinczowali)
Kwestia techniczna, myślę, że nie powinna być jakimś dużym problemem.