Autor Wątek: gaśnie na ciepłym..  (Przeczytany 1908 razy)

Offline szym

  • Świeża krew
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: jaworze
gaśnie na ciepłym..
« dnia: 06 Lipiec 2020, 23:25:06 »
..może ktoś przerabiał podobny temat i zechce być pomocny...(temat rozpocząłem nieopacznie na innej grupie)
Ostatnia przejażdżka zakończyła się kilkoma przymusowymi postojami. Pierwszy po około 30km od pierwszego uruchomienia, podczas jazdy z "prędkością autostradową"  stracił moc i zgasł. Próby uruchomienia zaraz po zatrzymaniu kończyły się niepowodzeniem lub po paru"parsknięciach".Po przestygnięciu udawało się pokonać niewielki dystans (do pełnego zagrzania) z chwilowymi problemami z płynnością oddawania mocy - szarpanie.
Po wykręceniu świec wszystkie były "czarne", po ich wymianie (przy okazji przemyłem nasączyłem filtr) i sprawdzeniu połączeń oraz ich szczelności..dalej to samo. Więc dodatkowo wymieniłem sondę lmbda, potem cewko-fajki, i w akcie desperacji cały dolot z listwą wtryskową..dalej to samo :(
Po ostatniej burzy mózgów zwycięża koncepcja,że to czujnik położenia wału..Może ktoś przerabiał podobny temat?
A i nie mogę namierzyć a wydaje mi się, że "dawno dawno temu" (2016r.) był dostępny na forum link do ściągnięcia oprogramowania?
Z góry dziękuję za pomoc.

Offline Kaorle

  • Świeża krew
  • *
  • Wiadomości: 20
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Płock
Odp: gaśnie na ciepłym..
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Sierpień 2020, 14:17:07 »
Mam to samo po przejechaniu 50km zanik mocy szrpanie. Po wyłaczeniu i właczeniu na kilka kilometrów jest ok a potem znowu to samo. Udało Ci się rozwiązać problem?

Offline Jarczoq

  • Top Cat
  • ****
  • Wiadomości: 337
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 885
  • Miejscowość: Poznań
Odp: gaśnie na ciepłym..
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Sierpień 2020, 10:38:29 »
A luzy zaworowe ?
... szukam drogi, gdzie pierdolą nakazy i zakazy ...

Offline spaw

  • Top Cat
  • ****
  • Wiadomości: 335
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Tychy
Odp: gaśnie na ciepłym..
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Sierpień 2020, 10:26:59 »
Miałem ten sam problem (w Tigerze T400). Winowajcą był właśnie czujnik położenia wału (lub impulsator, jak kto woli). Opisywałem ten temat w odpowiednim dziale do tego motocykla ;)

Offline Gtw15

  • Świeża krew
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Lbn
Odp: gaśnie na ciepłym..
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Kwiecień 2021, 21:00:45 »
Odświeżę temat, czy problem został rozwiązany?
Pozdrawiam

Offline spaw

  • Top Cat
  • ****
  • Wiadomości: 335
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Tychy
Odp: gaśnie na ciepłym..
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Kwiecień 2021, 07:55:15 »
Gtw15 - jak widać w moim poście powyżej Twojego: TAK!