Autor Wątek: ROM 22  (Przeczytany 4078 razy)

Offline rutkos

• Klakier
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
ROM 22
« dnia: 30 Maja 2022, 22:17:57 »
Cześć.
Planuję wyjazd do Rumunii, szukam jednej do trzech osób chętnych. Ja wyjeżdżam z Wrocławia i kieruję się w kierunku Bieszcza by tam się przespać i na następny dzień udać się już bezpośrednio do Rumunii i tam jakieś 4dni ( Transfăgărășan

i  Transalpina )
Spanie w hotelach i kwaterach (organizowanie z Bookingu na miejscu lub w trasie ) ,termin sztywny (żona mi tak pozwoliła)
Dla chętnych tel 600 trzy zero cztery 608
Pozdrawiam
rutkos-piotr

Wysłane z mojego SM-A426B przy użyciu Tapatalka

Offline Mario mast

• Klakier
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 xrx
  • Miejscowość: Wolsztyn
Odp: ROM 22
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maja 2022, 22:33:44 »
Zawsze strasznie mnie zadziwiają takie posty.
Wg mnie szanse na powrót w dobrej komitywie i pełnym składzie to około 10%. Jeden lubi pospać do 11, drugi zwiedzać kościoły, trzeci tylko zapierdalać od rana do nocy a czwarty uwielbia jak mu nogi śmierdzą. Proponuję zrobić najpierw krótszy wspólny wypad lub zlot a dopiero wtedy dalszą trasę, wyprawę, jak zwał tak zwał. Obym się mylił. W każdym razie trzymam kciuki, życzę powodzenia i mega udanego wyjazdu. Rumunia jest super pod każdym względem. Byłem kilka razy i mam nadzieję, że jeszcze parę będę.
« Ostatnia zmiana: 31 Maja 2022, 22:36:49 wysłana przez Mario mast »

Offline rutkos

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Maja 2022, 22:50:04 »
Ja nie widzę problemu, to nie jest ślub. Mam doświadczenie że zawsze można się dogadać. Już kilka razy byłem na wyjazdach nie tylko motocyklowych i jakoś nie widzę problemu, to jest tylko przebywanie przez jakiś czas ,a może ja się czegoś nauczę, coś się dowiem a i druga strona ma te same szansę. A w sumie to nie wiem po co to piszesz bo ja nie potrzebuje doradcy ,  ) atasze czy innego filozofa. Ja zadałem pytanie, propozycję.
Ale z racji że  to co pisałem wcześniej, chętnie wysłucham i może jakieś wnioski na przyszłość wyciągnę .
Pozdrawiam rutkos

Offline andbold

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Maja 2022, 22:56:19 »
Spokojnie, to nie ustawka pod kolumną zygmunta z gixxami z wygietymi tablicami rejestracyjnymi :) Na tripy zagraniczne raczej jeżdżą luzie świadomi natury takich podróży ;)

Offline misiakw

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800
  • Miejscowość: 3Miasto
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Maja 2022, 23:40:44 »
Dodatkowo zakładam że przy takiej ustawce jak tryb jazdy nie pasi to umawiacie punkty końcowe i tyle, przecież nie trzeba się sałą treasę trzymać za ręće

Offline GrzeTom

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 900 Rally
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Czerwca 2022, 12:39:18 »
 czasem takie "akcje" wynikają z  prozy życia.. ze  "kolega"  wystawił do wiatru,  urlopy klepnięte,  terminy ustalone, plany są.. a   kompana brak..
 wiec  rozumiem..
--
"Kierunek jest znacznie ważniejszy od prędkości, wielu ludzi zapier.. donikąd"
Był:  Caponord Rally RAID
Jest: TT900RP

Offline RobgiE

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
  • Miejscowość: Koło
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Czerwca 2022, 20:53:24 »
tak mi sie dzisiaj w oczy rzuciło

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Muscalero

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Szkieletczyzna
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Czerwca 2022, 05:50:23 »
"Czy jednak wybierając się za granicę musimy kupować wyposażenie, którego wymagają inne państwa? Przecież zagraniczni turyści nie kupują masowo gaśnic, przyjeżdżając do Polski. Z obowiązku kupowania wyposażenia obowiązującego w innych krajach zwalnia nas Konwencja wiedeńska o ruchu drogowym."
Nie pisze w tym artykule czy karają swoich czy przyjezdnych. A przepisy międzynarodowe mówią tak.

Offline magik

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 GT EXPLORER
  • Miejscowość: Nowogród Bobrzański, Kopenhaga
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Czerwca 2022, 15:21:14 »
No, głupi przepis, ale przepis. Jakoś mnie to nie dziwi, bo Rumunia jeszcze trochę odstaje od Europy pod pewnymi względami.
Jak się trafi jakiś "nadgorliwy kontrolujący"  PPO i będzie chciał coś znaleźć, to znajdzie.
Zresztą, mandaty płaci się wszędzie. Trzeba jechać swoje i być dobrej myśli  ^-^
Magik

Offline rutkos

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Czerwca 2022, 18:26:57 »
You are not allowed to view links. Register or Login
"Czy jednak wybierając się za granicę musimy kupować wyposażenie, którego wymagają inne państwa? Przecież zagraniczni turyści nie kupują masowo gaśnic, przyjeżdżając do Polski. Z obowiązku kupowania wyposażenia obowiązującego w innych krajach zwalnia nas Konwencja wiedeńska o ruchu drogowym."
Nie pisze w tym artykule czy karają swoich czy przyjezdnych. A przepisy międzynarodowe mówią tak.
I weź im tłumacz. A i podobno dwa trójkąty

« Ostatnia zmiana: 03 Czerwca 2022, 22:07:35 wysłana przez rutkos »

Offline marek

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 xrt
  • Miejscowość: Gostyń
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Czerwca 2022, 21:20:45 »
Trójkąty ??? do moto ?? i to dwa ??.
----------------------------------------------------------------------
HONDA VARADERO 1000 / TRIUMPH TIGER EXPLORER 1200 /TRIUMPH TIGER 1200 XRT

Offline Muscalero

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Szkieletczyzna
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Czerwca 2022, 10:28:09 »
Niepotrzebnie sieje się popelinę takim rozwinięciem tematu. Gościu nie był, nie widział, ale ku..a gaśnicę może warto wziąć. Opisuje jakby normalnie nią jeździł, spadki, wysokość morza, wiele zakrętów.
Jedź, zobacz i wtedy opisz jak umiesz. A tu kurde tfu bloger jeden opisał. Bo przeczytał gdzie indziej i opisał.

Będąc w Rumuni we wrześniu 2020 roku siedzieliśmy w knajpie na obiedzie, w ciuchach motocyklowych, po przejechaniu Transalpiny. Weszli policjanci kontrolując knajpę chyba o przestrzeganie obostrzeń COVIDowych. Na nas spojrzał dowodzący, kiwnął głową "tak międzynarodowo" czy wszystko w porządku i tyle. W oczach widać było porozumienie. I takich Rumunów się pamięta, a nie jakieś srutututu o policjantach z zabitej wsi ganiających motocyklistów za brak trójkąta i gaśnicy.

Zbieraj ekipę i jedź. Rumunia jest piękna a ludzie mili i uprzejmi. A drogi już mają lepsze jak w Polsce. Tak wg mnie.

Offline RobgiE

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
  • Miejscowość: Koło
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Czerwca 2022, 14:02:10 »
przyznam ze jak ja bylem w Rumunii to tez absolutnie zadnych problemów z policja nie uswiadczylismy. a nawet na kretych drogach jak sie robił ciag pojadów i jednym z nim byl radiowoz to machali nam zbysmy ich wyprzedzili i nie wlekli sie. Z tym ze to bylo pare lat temu juz.

Offline sebavfr

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 XC/XCx
  • Miejscowość: Mińsk MAzowiecki
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Czerwca 2022, 15:21:04 »
Witam właśnie wróciliśmy z Rumunii trasy Tranfogaraskiej nie udało nam się przejechać ponieważ tunel jest zamknięty a drzwi zaspawane 😀😀, jechaliśmy od strony północnej droga pusta i nie było żadnego patrolu.

Offline rutkos

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Czerwca 2022, 22:57:19 »
A to dziwne z tą trasą Tranfogarską ,bo na fb chwałą się że przejechali!!!???

« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2022, 15:25:40 wysłana przez rutkos »