Autor Wątek: TuneEcu  (Przeczytany 3853 razy)

Offline krozbi

  • Sierściuch
  • **
  • Wiadomości: 50
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Gdansk
TuneEcu
« dnia: 01 Maj 2016, 23:14:16 »
Witam.
Jaki kabel /interface/ wykorzystujecie do obslugi programu TuneEcu?
Chodzi mi konkretnie o mapy.

Offline ODKRYWCA

  • Stary kocur
  • *****
  • Wiadomości: 1 373
  • Opinia +0/-0
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maj 2016, 20:51:57 »
Krozbi przejrzyj wpisy bo już wszystko na ten temat było powiedziane. Pozdro!

Offline krozbi

  • Sierściuch
  • **
  • Wiadomości: 50
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Gdansk
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Maj 2016, 15:28:22 »
No jezeli kolego uwazasz ze temat w poprzednich watkach jest opisany tresciwie to nie znalazlem.
Jezeli chodzi o kabel to juz moge podpowiedziec firma CCY Gdansk ul. Skarzynskiego 7 kabel niebieski na FDTI cena 41 zeta dziala poprawnie.
I to uwazam ze jest podpowiedz.
Oczywiscie mozna kupic ze strony Tune za 19funciakow + fracht ale poco?
pozdrowionka

Offline WieRcik

  • Stary kocur
  • *****
  • Wiadomości: 1 178
  • Opinia +0/-0
  • Urodziłem się zmęczony żyję żeby odpocząć
  • Miejscowość: HoLLyCity
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Maj 2016, 22:02:44 »
Panie odpowiedź jest taka że miałem chyba z 6 różnych kabli i żaden nie działał prawidłowo dopiero BT robił to co chciałem , winien jest windows i streonik które są do niego dostarczane , miałeś szczęście bo trafiłeś za pierwszym razem.
Triumph Tiger 885 T400
Triumph Sprint 955i

Offline Kuzomen

  • Klakier
  • ***
  • Wiadomości: 193
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Koszalin
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Maj 2016, 22:16:58 »
Potwierdzam. Ja trafiłem za drugim razem.

Offline krozbi

  • Sierściuch
  • **
  • Wiadomości: 50
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Gdansk
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Maj 2016, 22:53:12 »
No to chyba faktycznie mialem szzczescie bo pierwszy byl elm 327 wifi i na polskim torque tez smiga.Tylko po wifi czy bt to tylko bledy i diagnoza bez map ecu , ale nie jestem tego jeszcze na 100% pewien.
Ciesze sie ze jednak temat troche ruszyl kazda. odpowiedz to zawsze cos nowego.

Offline WieRcik

  • Stary kocur
  • *****
  • Wiadomości: 1 178
  • Opinia +0/-0
  • Urodziłem się zmęczony żyję żeby odpocząć
  • Miejscowość: HoLLyCity
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Maj 2016, 00:27:01 »
No nieprecyzyjnie się wyraziłem 6 kabel działa , przez BT tak jak mówisz błędy , bieżące rzeczy - diagnostyka , szczegóły tutaj
You are not allowed to view links. Register or Login
Triumph Tiger 885 T400
Triumph Sprint 955i

Offline krozbi

  • Sierściuch
  • **
  • Wiadomości: 50
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Gdansk
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Maj 2016, 17:23:08 »
Moze wiecie jaki modul dziala po BT z telefonem na androidzie.
Elmy BT nie daja rady taki po wifi ciagnie ale nie Tuneecu tylko np.Torque pl.
Czyta pare parametrow i robi bledy.

Offline Gooxes

  • Świeża krew
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Kielce
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Lipiec 2022, 23:22:05 »
cześć, odświeżam temat bo potrzebuję pomocy z tuneecu. Ma ktoś plik instalacyjny bo na stronie jest tylko wersja na androida, lub jest ktoś z Kielc lub okolic kto ogarnąłby mi mapę (oczywiście za % :D) i tps.
Mój tiger z 2005r. zaczął chlać po 10l beny i kopci wydech.

Offline Maras

  • Świeża krew
  • *
  • Wiadomości: 41
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 885(i)
  • Miejscowość: Starogard Gdański
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Lipiec 2022, 07:41:25 »
A wcześniej palił normalnie? Sonda lambda sprawdzona?

Offline Gooxes

  • Świeża krew
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Kielce
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Lipiec 2022, 14:18:12 »
Wcześniej palił 7 max 8 jak szalałem, teraz pali 8,5 w trasie do 120 km/h a dychę jak jeżdżę w trybie mieszanym. Mam założony filtr kn, ostatnio odkręcalem sondę i była mocno zakopcona, oczyściłem ją i wkręciłem. Zupełnie nie wiem co jest grane

Offline perro

  • Sierściuch
  • **
  • Wiadomości: 71
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Sobótka, Wrocław
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Lipiec 2022, 14:29:42 »
cześć.
miałem podobnie. Trzeba sprawdzić jakie jest napięcie na TPS. Jak miałem przy zamkniętej przepustnicy 0,45 V takie były objawy - spalanie 10/100, czarna sonda lambda i kłęby czarnego dymu z komina.
Wymieniłem na sprawny, wróciło napięcie 0,63 V ( podobno norma to 0,6 V+- 5%). i teraz pali jak Pan Bóg przykazał
Powodzenia

Offline Gooxes

  • Świeża krew
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Kielce
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Lipiec 2022, 15:34:16 »
To jest trop, mam tak że na wolnych obrotach przy minimalnym dodaniu gazu spadają obroty, może to być wina TPS. Powiedz kolego gdzie to zmierzyles?

Offline perro

  • Sierściuch
  • **
  • Wiadomości: 71
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Sobótka, Wrocław
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Lipiec 2022, 21:24:52 »
Wysłałem priv  . Nie wiem czy doszedł. Zadzwoń 5siedempięć033 200

Offline Gooxes

  • Świeża krew
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Kielce
Odp: TuneEcu
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Sierpień 2022, 12:25:46 »
Podłączyłem się do tuneecu i wskazania w tabeli throttle pokazuje ok 1.00V. Czyli można przyjąć że to uwalony TPS? Ma ktoś na to namiary, będzie pasował ze sprinta 955?