Autor Wątek: Jakie macie przebiegi w Waszych Tygrysach ?  (Przeczytany 17264 razy)

Offline PETER

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
  • Miejscowość: pruszków
Odp: Jakie macie przebiegi w Waszych Tygrysach ?
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Lutego 2017, 08:59:53 »
niezmiennie motul 5100 10w40 i nie narzekam na poprzednim 1050 -miałem sprinta zrobiłem 50kkm też na takim oleju 

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Lutego 2017, 20:58:54 »
Dzieki za info :)

Kobrzak

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Lutego 2017, 21:40:42 »
Mi w deauville na motulu 5100 głośno waliła jedynka i biegi czasem dziwnie wchodziły. Po zmianie jest lepiej.

Ja mam w tygrysie 74tys nalatane i oprócz tego nic nie powiem bo dopiero co go w sumie kupiłem.

Jak się uda to jutro pojadę na kompletny przeglądo to się dowiem jak tam w sercu mu gra :)

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Lutego 2017, 22:18:54 »
Zastanawiam się czy nie wlać do silnika pełnego syntetyka Penrite, ale 15W50. Przedtem może jakaś płukanka i tyle. Tygrys ma nieco ponad 111000km. Trochę cena mnie zniechęca. Półsyntetyk wychodzi taniej, ale przy moich obecnych sezonowych przebiegach 8-10tkm, to może nie być tak źle pod względem finansowym ;)
Śmiga ktoś w ogóle na 15W50??

karson

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Lutego 2017, 22:31:59 »
Jeździłem na  Penrite 15W50. Teraz Tygrys jest zalany Royalem 20W50

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Lutego 2017, 22:52:33 »
Jest jakieś przedstawicielstwo Royala na śląsku, albo jakiś autoryzowany punkt sprzedaży??

karson

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Lutego 2017, 23:02:08 »
Główny i zarazem chyba jedyny jest w Poznaniu, ja właśnie stamtąd biorę.

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Lutego 2017, 23:11:58 »
Rozumiem.
Muszę przejrzeć jakieś karty techniczne tych mazideł i zadecyduję co wziąć ;)

Kobrzak

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Lutego 2017, 23:30:47 »
A jest w ogóle sens używać tych płukanek?
Nigdy tego nie stosowałem i jakoś nie odczuwam potrzeby, ale często o tym słyszę.

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Lutego 2017, 22:45:33 »
Ja widzę sens, ale kazdy na własną modłę ;)

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Lipca 2019, 20:57:20 »
Trochę odświeżę wątek.
Przeglądam sobie forum tiger1050.com.
Znalazłem wpis faceta, który w 2016 sprzedał swojego 1050 z przebiegiem 203000mil.
Chyba jednak nie sprzedam mojego :))

Offline MichalLbn

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Lublin
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Lipca 2019, 21:05:27 »
Chyba zależy jak kto dba. U mnie  73000 silnik pije olej i płyn chłodniczy. Remontował nie będę, kopiłem drugi silnik

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Lipca 2019, 21:14:52 »
Gość miał tylko problem z pompą paliwa i przy 200tys.mil zaczął brać olej.
U mnie obecnie ponad 135tys.km, wszystkie funkcje życiowe w normie, żadnych problemów mechanicznych oraz elektrycznych.
Na 10tys.km zdarzy się że dolewam pomiędzy 100 a 200ml oleju, więc uznaję to za normę.

Offline MichalLbn

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Lublin
« Odpowiedź #28 dnia: 01 Lipca 2019, 21:45:26 »
To w porównaniu do mnie nic nie dolewasz. Najgorsze u mnie jest to,ze u mnie w Lublinie nie ma żadnego serwisu triumpha. Remont takiego motocykla to dla mnie byłby koszmar. Całkowity brak części, wszystko  z uk trzeba ściągać. Glupie uszczelniacze do zacisków chciałem kupić u siebie w intermotorsie, gość mówi ze nie ma czegos takiego w katalogu. Teraz muszę kupić uszczelki do silnika i tez raczej w pl nie kupie. Zamowie przez neta nie takie zaraz będzie problem ze zwrotem. Moto do turystyki super, fajnie się jeździ, ale drugi raz nie kupiłbym takiego egzotyka. Wielki minus za serwis

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Lipca 2019, 23:27:11 »
You are not allowed to view links. Register or Login
To w porównaniu do mnie nic nie dolewasz. Najgorsze u mnie jest to,ze u mnie w Lublinie nie ma żadnego serwisu triumpha. Remont takiego motocykla to dla mnie byłby koszmar. Całkowity brak części, wszystko  z uk trzeba ściągać. Glupie uszczelniacze do zacisków chciałem kupić u siebie w intermotorsie, gość mówi ze nie ma czegos takiego w katalogu. Teraz muszę kupić uszczelki do silnika i tez raczej w pl nie kupie. Zamowie przez neta nie takie zaraz będzie problem ze zwrotem. Moto do turystyki super, fajnie się jeździ, ale drugi raz nie kupiłbym takiego egzotyka. Wielki minus za serwis
Z tego co wyczytałem, to te silniki lubią trochę olej, więc uznaję, że 100/200ml na 10 tys.km przy takim przebiegu to temat nie wart dyskusji.
Co do części, to możesz zamówić wysyłkowo w katowickim serwisie Booster, wszystkie części do Triumpha, lub chłopaki z salonu Triumph z Katowic również praktykują wysyłki części po wcześniejszym przelewie.
Zamawiałem różnego rodzaju uszczelki, od silnikowych, po uszczelniacze np. zacisków hamulcowych,po jakąą inną drobnicę. Śmiało mogę stwierdzić, że jest wszystko.
Jest jeszcze strona wemoto.com, mają trochę gratów do 1050.