Autor Wątek: Tankbag  (Przeczytany 3020 razy)

Offline Bilobil

• Klakier
  • Opinia +0/-0
Tankbag
« dnia: 30 Grudnia 2016, 13:23:15 »
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem tankbaga.
Wstępnie wybrałem dwa:

Sw-Motech Quick-Lock Engage EVO
You are not allowed to view links. Register or Login

Held Agnello 9/25L Tankbag

Za pierwszym przemawia - lub nie - sposób mocowania i jakość wykonania. A za drugim wygląd i funkcjonalność. Oba są w zbliżonej cenie - ze wskazaniem na niższą cenę za Helda.
Held jest pakowniejszy.
Może ktoś używa i podzieli się opinią ? A może jakiś inny ? Tankbag zamierzam wykorzystywać przy dalszych wyjazdach jako torba na dokumenty, rękawice itp itd
Z góry dziękuje za pomoc

Offline marek_w

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
  • Miejscowość: Olsztyn
Odp: Tankbag
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Grudnia 2016, 13:36:03 »
Mam Givi z mocowaniem na sztywno. I nigdy nie kupie innego :P Co prawda sa droższe ale super sie sprawują szybko sie je zakłada i zjedmuje ;) Wcześniej miałem dwa tankbagi na magnesy(OXFORD). Mimo ze większych problemow z nimi nie miałem to ten Givi jest wygodniejszy ;)
Wez pojemniejszy ;) ja w swój jestem w stanie się na 2-3 dni spakować ;)

Offline intruz

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 XC/XCx
  • Miejscowość: Lębork
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Grudnia 2016, 14:32:28 »
Ja użytkuje ten tankbag - Sw-Motech Quick-Lock Engage EVO. Generalnie jestem zadowolony, chociaż w pewnym momencie zacinał się mechanizm qiuck locka, można go było wypiąć ale był problem z wpięciem,  po pewnym czasie sam się naprawił  :) Idealny właśnie do szpargałów typu dokumenty, mała  butelka wody itp, do tego nie przeszkadza w offie, używam go non stop czyli  na co dzień i w podróżach. Z dołączonym paskiem można go nosić na ramieniu.

« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2016, 14:35:59 wysłana przez intruz »
LS 650 > VS1400 > XL1200C > FLSTN > WR250R > XT660R > TT 800 XCx > AJP PR7 & AT 1100 DCT

Offline kamil

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Płock
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Grudnia 2016, 15:18:01 »
Ja rowniez uzytkuje ten pierwszy i uwazam, ze jest rewelacyjny. Nie psuje lini motocykla, a miesci sie tam znacznie wiecej niz sie wydaje. Ja mam zawsze aparat, porfel, paszport, czapeczke jego wlasna przeciwdeszczowke , oba telefony i power banka. Jest jeszcze miejsce zawsze na butelke wody lub redbula. Dodatkowo ten odcien zieleni jest bardzo podobny do mojego malowania. Razem wygladaja super.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Grudnia 2016, 16:16:15 »
Ja też mogę polecić tankbagi mocowane do uchwytu na baku. Wprawdzie używam Givi, ale idea jest podobna do tej wykorzystanej w SW-Motech.

Mnie udało się w ciągu ostatnich lat zebrać "kolekcję" dwóch tankbagów mocowanych do tego samego pierścienia: T489 (14-18 litrów) oraz sztywny 4-litrowy 3D603. Dzięki temu, w zależności od rodzaju i długości wyjazdu, mam ogromny wybór konfiguracji bagażowych dobierając odpowiedni tankbag, kufry (centralny i/lub boczne) oraz torbę na siedzenie pasażera.

Dodatkową zaletą takiego mocowania jest możliwość podłączenia do pierścienia 12V zasilania, dzięki czemu można w tankbagu spokojnie ładować telefon, aparat, kamerę, itd.
Pozdrawiam,
Jacek

Offline Bilobil

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Grudnia 2016, 16:20:09 »
No i wybrałem SW Motech
Zapłaciłem 405 zł w moto-akcesoriach plus tank ring 135 zł - wyszło znowu troszkę więcej niż planowałem ale to ostatni zakup w tym roku
Dziękuje kolegom za pomoc. Mam nadzieje, ze z wszystkimi spotkam się w nowym roku i będziemy mogli opić zakupy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk