Autor Wątek: Tiger 1050 Krosno  (Przeczytany 12099 razy)

Wicher

• Gość
Tiger 1050 Krosno
« dnia: 04 Lutego 2017, 21:56:38 »
Siemka.
Rozglądam się za T1050.
Oferta jak na dzień dzisiejszy nieco uboga. Od jakiegoś czasu, obserwuję ten egzemplarz.
You are not allowed to view links. Register or Login
Może ktoś oglądał, moze ktoś zna, a może to od kogoś z forum?
Wiem, ze wrózenie ze zdjęć, to kiepska zabawa, ale może widzicie coś, co powinno zaniepokoić potencjalnego nabywcę?:)

Offline Pedros

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
Odp: Tiger 1050 Krosno
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lutego 2017, 13:09:06 »
Oferta wygląda ciekawie, ze zdjęć nie ma się za bardzo do czego przyczepić, rozsądny przebieg i cena. Myślę że warty zobaczenia "na żywo" pod warunkiem że nie przeszkadza Ci brak ABS-u bo prawdopodobnie go nie ma.

Offline marek_w

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Olsztyn
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lutego 2017, 13:23:08 »
ABS nie ma co widać na tarczach(brak tych zębatek od ABS). Motocykl wygląda ok na fotkach. Sam brałem go pod uwagę ale chciałem wersje z ABS. Warto zauważyć ze motocykl jest na ogłoszeniu na pewno z 6-7 miesięcy bo już go wtedy widziałem. Może to mimo wszystko mała popularność Triumpha w Polsce? Nie pamiętam tylko czy cena nie była wyższa od tej.

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lutego 2017, 13:35:04 »
Dzięki za uwagi.
Brak ABS-u jakoś zniosę, chociaż w ostatnim motocyklu podbał mi się ten system ;)

Offline Lucek79

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Kraków
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Lutego 2017, 12:16:06 »
Ja obserwuję już ogłoszenia Tigerów 1050 codziennie od września i sporo jednak ogłoszeń już zniknęło - niekoniecznie może to oznaczać sprzedaż ale zainteresowanie na pewno jest. Były dwa ładne srebrne pod Wrocławiem i pod Oświęcimiem za odpowiednio 21 i 22 tyś - nieco droższe ale też w pełni wyposażone i nowsze. Był rocznik 2010 albo 2011 w Szczecinie za 19500. Były też 2007 roczniki w Starachowicach za 16000 i w Wawie za 17000 i pewnie jeszcze pewnie kilka których nie pamiętam. Z ABSem jest pod Częstochową do zobaczenia. Z Rudy masz blisko - nie bierzesz go pod uwagę ? A może już go oglądałeś ?

A ten w Olkuszu ?

« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2017, 12:32:19 wysłana przez Lucek79 »
Transalp 600 -> DL 1000 -> Tiger 1050

Offline pomyslek1979

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Kup medalik u mnie a będzie ci dobrze w trumnie CZĘSTOCHOWA
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lutego 2017, 13:20:55 »
Napisz do Karsona  on jest z Redzin  niech ci obejzy go z bliska

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Lutego 2017, 18:09:40 »
Ja obserwuję już ogłoszenia Tigerów 1050 codziennie od września i sporo jednak ogłoszeń już zniknęło - niekoniecznie może to oznaczać sprzedaż ale zainteresowanie na pewno jest. Były dwa ładne srebrne pod Wrocławiem i pod Oświęcimiem za odpowiednio 21 i 22 tyś - nieco droższe ale też w pełni wyposażone i nowsze. Był rocznik 2010 albo 2011 w Szczecinie za 19500. Były też 2007 roczniki w Starachowicach za 16000 i w Wawie za 17000 i pewnie jeszcze pewnie kilka których nie pamiętam. Z ABSem jest pod Częstochową do zobaczenia. Z Rudy masz blisko - nie bierzesz go pod uwagę ? A może już go oglądałeś ?

A ten w Olkuszu ?

Hejka.
Zastanawiałem sie nad tym tym egzemplarzem z Rędzin, ale juz jakiś czas temu słyszałem niepochlebne opinie o tym handlarzu, co nie ukrywam trochę mnie zniechęca, bo zła opinia niesie się szybciej i dalej niż ta dobra, ale nie chce wyrokować, bo sam osobiście styczności z delikwentem nie miałem ;)

Tego z Olkusza oglądałem w sobotę. Znam chłopaków z tego komisu, ostatnio kupiłem u nich BMW i dwóch znajomych też ma od nich motocykle.Nie było i nie ma powodów do narzekań.
Generalnie mają dobre opinie i motocykle też dobre, ale trafiają sie też gorsze. Niczego nie ukrywają i walą prosto z mostu co było walniete, wymienione, jak leżał itd. Przynajmniej ja doświadczyłem takich wyznań, co mnie akurat dziwi w dziejszych czasach, gdzie często handlarz przywozi igły, a jak coś wykryjesz, to on tego wcześniej nie widział, nie wie, jak nie kupujesz to spadaj ;)

Ten biały, w oryginale był czarny. Zostały przełożone plastiki. Z tego co zrozumiałem, to był przywieziony ze zbitą lampą przednią, jest założona funkiel nówka.
Wypełnienia czaszy dosyć mocno pokiereszowane, porysowane z jakimiś dziurami i przełącznikami do katapultacji kierownika :)
Cieknie prawa laga przedniego zawieszenia, ale to będzie zrobione, tarcze hamulcowe już z wyraźnym rantem, tylna jednak jest zdecydowanie w gorszym stanie niż przednie, ale sezon powinny przelatać, co nie zmienia faktu,że wkrótce wygenerują się znaczne koszty.
Opony niby 2015, ale już widać "kwadratowość" ich profilu, znając siebie, to od razu wygenerują się koszty,bo nie lubie latac na kwadratowych gumach.
Pokrzywione dźwignie zmiany biegów i hamulca tylnego, ogólnie motocykl deczko zapyziały, widać że intensywnie eksploatowany przez radosnego włocha.
Trochę swojej inwencji tez dołożył włoch, czarne felgi, czarne sety podnóżków kierowwcy i pasażera, czarne podnóżki, ale to pikuś.

Ze wstępnych rozmów, gdybym chciał go wziąć jako drugi motocykl od nich, to z ceną "byśmy sie dogadali", ae nie czarujmy się ile zejdą??300??:)
To i tak nie wydaje mi sie godną ceną za ten egzemplarz.

Znalazłem jeszcze takiego u Rakowskiego, cena nieco przekracza zakładany przeze mnie budżet, ale gdyby faktycznie byl taki cacany jak na zdjęciach, to jestem skłonny do wyrzeczeń :)

Offline Lucek79

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Lutego 2017, 18:58:20 »
Też oglądałem tego z Olkusza jeszcze w listopadzie. Był malowany, oryginalny był niebieski - nawet na baku prześwituje niebieski lakier. Mam też zdjęcie z VINem i tam pisze, że kolor niebieski. Przełącznik jest do włączenia lampy - niby żeby się nie paliła podczas rozruchu ale teraz już wiem, że to z powodu wymiany lampy. Nie oglądałem go aż tak dokładnie ale zajrzałem do baku i nie wyglądał zbyt świeżo. Co do tylnej tarczy to taki sam rant jak tego z Krosna. Ja tego odpuściłem choć kolor najlepszy.

Też widziałem ogłoszenie tego z Konstancina - nieźle wypicowany, cena dość spora. Nie oglądałem go ale handlarz ma dosyć kiepskie opinie. Za 19500 był piękny Tiger ze Szczecina - rocznik 2010 lub 2011 już z nowymi zegarami, ładnie wyposażony - brakowało tylko kufrów bocznych no ale poszedł dość szybko.

Offline Stubin

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Lutego 2017, 18:59:11 »

Znalazłem jeszcze takiego u Rakowskiego [CIACH]

Akurat tego pana to omijałbym szerokim łukiem. Byłem tam kilka razy i widziałem cuda-wianki : od Speeda pracującego jak snopowiązałka po "nówki sztuki" ściągane z lawety. Prawdopodobieństwo egzemplarza bez historii jest znikome, a ceny do najniższych nie należą. Rotacja sprzętów mówi sama za siebie. Poza tym tajemnicą poliszynela jest to, że egzemplarze sprowadzone z Włoch cała komisowa Warszawa i okolice biorą od jednego handlarza-hurtownika.

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Lutego 2017, 19:15:24 »
No właśnie i tutaj rodzą się wątpliwości co do tego białego z Olkusza :)
Rzekomo owiewki były zamienione już we Włoszech na białe, a teraz okazuje się, ze założone są białe, które wcześniej były niebieskie, a pan w komisie twierdził, że w papierach wpisany był czarny :) Bądź tu mądry i pisz wiersze :)
Coś mi tu śmierdzi i nabieram poważniejszych wątpliwości, chociaż nie brałem tej sztuki w ogóle pod uwagę. Miał posłużyc jako egzemplarz do przymiarki :)

co do Rakowskiego to tak czułem, że nikt tutaj nie przytaknie, bo rzeczywiście w necie opinie sa skrajne z podejrzenimi, ze ludzie od Rakowskiego na ścigaczu sami sobie laurki wystawiali :)

Ech, karwa coś czuję, że nie będzie łatwo na tym trudnym rynku pojazdów używanych :)
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2017, 19:17:44 wysłana przez Wicher »

Offline Lucek79

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Lutego 2017, 19:27:45 »
No cóż, lepszy egzemplarz to gorsza cena. Np. dziś ponownie się pojawił Tiger z Bielska. Wygląda bardzo ładnie - ujeżdżany przez kobietę i to pewnie jeszcze niepalącą :) No ale cena od razu wyższa.

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Lutego 2017, 19:30:29 »
No ten z Bielska, to juz zdecydowanie nie moje rewiry finansowe :)

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Lutego 2017, 19:32:08 »
Ja omijam wszelkich handlarzy szerokim łukiem. Wszystkie używane pojazdy zawsze kupuję od właścicieli - pierwszych i/lub długoletnich.
Pozdrawiam,
Jacek

Wicher

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Lutego 2017, 19:34:55 »
No ja nie zawsze mam takie szczęście, chociaż na 10 motocykli dwa były od handlarza, to nie narzekałem na nie :)

Offline Lucek79

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Lutego 2017, 19:49:23 »
Biblo ( przy okazji pozdrowienia z forum VStroma) - od września 2016 przeglądam ogłoszenia Tigera 1050 i tylko jeden był z polskiego salonu i nie przechodził przez handlarza.  Zgarnął go z resztą dość szybko Marek W. Reszta to sprowadzane sztuki. W przypadku Triumpha w Polsce chyba nie jest łatwo ustrzelić taki motocykl z pierwszym właścicielem. Trzeba by się wybrać co najmniej za Odrę. I co nam pozostaje ?