Autor Wątek: Żale, pretensje i inne...na wesoło i na poważnie  (Przeczytany 49467 razy)

Offline Marzka

• Administrator
  • Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Poznań
Odp: Żale, pretensje i inne...na wesoło i na poważnie
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Lutego 2017, 20:51:25 »
Calkowicie sie z Toba zgadzam lukiies -robot spamowy nie przejdzie testu captcha, ale czlowiek i owszem. A takie tu wlasnie przypadki byly, gdzie ta sama osoba tego samego dnia probowala zaatakowac kilka podobnch stron jak nasza..a jak wiadomo (skoro w tym siedzisz to wiesz co to bezpieczenstwo informacji) -nie maszyna, ani zaden mechanizm stanowi niebezpieczenstwo dla czlowieka, tylko...on sam. Wystarczy wejsc na kilka profili naszych uzytkownikow a wyciagniemy z nich dane jak nr telefonu, miejscowosc i ip -to wystarczy aby ich bezpieczenstwo bylo naruszone. Nasze forum stanowi swoisty zbior danych osobowych ,  czasem bowiem takze nazwiska sie pojawiaja a nawet czyjs pryw adres w postach).Czy to wszystko ma byc wystawione jak na tacy dla czekajacych na latwe okazje? Ktos juz pisal, ze sa fora gdzie akcept nowych kont jest czyms normalnym, nawet pierwszych kilka wypowiedzi nowych jest weryfikowanych przez admina. U nas nie ma szczagolnych obostrzen, a to co zostalo wprowadzone ma tylko Was chronic, a nie pokazac jakas forme wladzy. Mnie to niepotrzebne.

Co do pozostalych kwestii, jak wspomnialam -wkrotce pojawi sie moderator (miejmy nadzieje ze sie zgodzi).

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Lutego 2017, 21:00:46 »
Marzka, proponuję i proszę, abyś powstrzymała się z jakimikolwiek "nominacjami".
Skoro już zaczęliśmy dyskusję na ten temat, to poczekajmy jak wypowie się większa ilość forumowiczów. Jak widać w ciągu jednego dnia pojawiło się kilka  konkretnych i merytorycznych wypowiedzi, co ważne pozbawionych emocji, tak więc temat zainteresował ludzi. I dlatego nie należy działać metodą faktów dokonanych...
« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2017, 21:21:49 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline strażowy

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • był Tiger 955i...jest VFR 1200 cross-tur :)
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Lutego 2017, 21:25:28 »

Skoro nie doczekałem się klarownej odpowiedzi na moje "pozbawione emocji" zapytania w tym wątku do Ciebie Biblo, to rozumiem że dialog i owszem, nawet mocno zachęcasz, ale jedynie na preferowanych przez Ciebie zasadach ....super, wiec co ? czekamy 5 minut i jedziesz z następną ankietą w której nie wprost ( lub wprost ) wskażesz osoby godne wg Ciebie stanowiska Moda?  To są normalne jaja co próbujesz tu wprowadzać.......  W normalnych procedurach, istniejące kierownictwo dobiera  współpracowników, do których ma zaufanie i z którymi współpraca będzie owocna  - jak czytałem , Baran wyraźnie to zaznaczył przekazując uprawnienia obecnemu Adminowi, co by mu nie robić pod górkę, a jedynie w razie konieczności wesprzeć. 
Jeśli zakładasz że kolejni Moderatorzy  powinni być wybrani w demokratyczny sposób przez większość forumowiczów, to sory, ale w kwestiach porządkowych mamy odmienne zdania.
No chyba że sprawa ma się w prosty i szybki sposób sprowadzić do ......wysadzenia z siodła obecnego Admina bo jest   beee................czy o to Ci chodzi ? 
Może tym razem raczysz odpowiedzieć - z góry dziękuję
Pozdrawiam z Poznania

zbych_77

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Lutego 2017, 21:36:47 »
nie chce mi się już tutaj ostatnio wchodzić

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Lutego 2017, 21:47:16 »
Strażowy::

Tutaj nie ma "kierownictwa" - i być może to jest główny powód naszego nie rozumienia się...
Proponuję uważnie przeczytać opinie na ten temat wyrażone wcześniej chociażby przez Filaya i lukiiesa.
Nie ma mowy o "wysadzaniu z siodła obecnego admina".
Ale jest mowa o zwiększeniu - do kilku osób - grona "zarządzającego".
Jak pojawi się więcej opinii na ten temat, to wszyscy będziemy mądrzejsi.
Nie ma potrzeby teraz się bardziej nakręcać. Ten wątek, jak rozumiem, powstał właśnie po to, aby wyjaśnić pewne sprawy, wyczyścić sytuację i uspokoić emocje.
Pozdrawiam,
Jacek

Offline strażowy

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Lutego 2017, 22:22:42 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Tutaj nie ma "kierownictwa" .....

.......Ale jest mowa o zwiększeniu - do kilku osób - grona "zarządzającego".

"kierownictwo" - "grono zarządzające" ......jakaś różnica w potocznym znaczeniu tych określeń  istnieje ?
Myślę  Jacek że nie musimy się łapać za słówka...meritum sprawy jest ogólnie znane i raczej nas nie poróżni. Chodzi o SPOSÓB zwiększenia.   Ty sugerujesz rozmowy i dywagacje na ten temat. Admin określił się co do tej kwestii - wybierze Moda z którym będzie współpracować...bo to  głównie Jemu będzie nowy Moderator pomagał w ogarnianiu forum.

Nie ma potrzeby teraz się bardziej nakręcać. Ten wątek, jak rozumiem, powstał właśnie po to, aby wyjaśnić pewne sprawy, wyczyścić sytuację i uspokoić emocje.

dokładnie   :D... mimo rozbieżności zdań w pewnych kwestiach może warto pokazać "poszanowanie"  tego drugiego,  skoro znalazł chęci i czas na to by w szerszym gronie podzielić się swoimi przemyśleniami ?
Jeśli dialog ma być niezdrowy  - sory, szkoda mi czasu, wolę posiedzieć w garażu i pogrzebać przy hulajnogach.

« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2017, 22:42:42 wysłana przez strażowy »
Pozdrawiam z Poznania

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Lutego 2017, 22:40:50 »
No to żeby nie było dwuznaczności... Kierownictwo, to struktura pionowa. A "grono zarządzające" - pozioma. I na tym polega meritum sprawy  8)
Pozdrawiam,
Jacek

Offline strażowy

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Lutego 2017, 22:48:19 »
No to żeby nie było dwuznaczności... Kierownictwo, to struktura pionowa. A "grono zarządzające" - pozioma. I na tym polega meritum sprawy  8)

.......to ja wolę jednak pogrzebać przy hulajnogach ....bo jak widzę, rozmowa z Tobą nie może być poważnym i konstruktywnym dialogiem. Brylujesz w formie : Ostatnie zdanie musi należeć do mnie .....cóż,...bryluj dalej
Pozdrawiam z Poznania

Offline Peter75

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 Xc
  • Miejscowość: Gdynia
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Lutego 2017, 22:59:11 »
Fajnie, że ten dział został tu przeniesiony/utworzony.Nie trzeba tego wszystkiego czytać mimo woli  ;)

Niedługo wiosna i być może przewietrzenie myśli podczas przejażdżki na moto uspokoi trochę towarzystwo  :)

Offline Filay

• Stary kocur
  • Opinia +4/-0
  • Miejscowość: WARSZAWA
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Lutego 2017, 23:00:25 »

to ja już wiem skąd ty masz tyle postów :P
ciekawe zobrazowanie, ale niestety nic nie wnosi
to jak już mamy się czepiać słówek to i kierownictwo i grono zarządzające zakłada zwierzchnictwo nad kimś/czymś, więc efekt jest ten sam.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Lutego 2017, 23:05:22 »
Strażowy, nieładnie jest zmieniać swoje posty, po otrzymaniu na nie odpowiedzi... Ale nieważne...

Powtórzę to, co napisałem wcześniej odnośnie rozmowy z Łukaszem (baranem), która odbyła się przez telefon, jakieś półtora tygodnia temu:

obaj doszliśmy do wniosku, że warto zacząć dyskusję na temat zmian w zarządzaniu forum i rozszerzeniu grona administracyjnego. Tylko nie z nim, lecz między sobą!

A jak do czegoś dojdziemy, to jeśli będzie taka potrzeba, możemy się do niego zwrócić, aby wprowadził to w życie.

Powtórzę też to, co napisałem parę postów wyżej:

proponuję i proszę, aby powstrzymać się z jakimikolwiek "nominacjami". Skoro już zaczęliśmy dyskusję na ten temat, to poczekajmy jak wypowie się większa ilość forumowiczów. Jak widać w ciągu jednego dnia pojawiło się kilka  konkretnych i merytorycznych wypowiedzi, co ważne pozbawionych emocji, tak więc temat zainteresował ludzi. I dlatego nie należy działać metodą faktów dokonanych...

P.S. Filay, co w takim razie miałeś na myśli pisząc "powinniśmy rozszerzyć dział admin. minimum do trzech osób"? Możesz to rozwinąć? :)
« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2017, 23:22:48 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline strażowy

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Lutego 2017, 23:13:20 »
Strażowy, nieładnie jest zmieniać swoje posty, po otrzymaniu na nie odpowiedzi... Ale nieważne...

edycję postów sam często stosujesz ,... jest zabroniona  ? ...a konkretniej...zmiana polegała na dopisaniu pewnej treści jako uzupełnienie myśli zawartej w moim poście.  Tak sprawnie weryfikujesz treści na forum że zwyczajnie "nie wyrabiam na zakrętach" żeby być dla Ciebie bardziej czytelnym.....po prostu ...nie czepiaj się 

Pozdrawiam z Poznania

Offline Marzka

• Administrator
  • Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Lutego 2017, 23:35:15 »
Biblo, rozmawialam z baranem wczoraj! I nic podobnego co wypisujesz mi nie przekazywal.

Podtrzymal zaufanie do mojej osoby.

Co do wyboru moderatora powtarzam, ze jesli mam wspolpracowac z kims na forum i powierzyc mu uprawnienia bedzie to osoba, ktorą cenie za dystans i ufam, ze bedzie mnie wspierac.

Offline jacko

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 900 Rally
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Lutego 2017, 18:08:39 »
Przeczytałem wątek - z trudem, wiecie to jest żałosne. To forum motocyklistów czy niedowartościowanych frustratów? Praktycznie w każdym wątku pyskówki, mam dość. A przy okazji, ja też oddałem głos w ankiecie, choć nie deklarowałem żadnego terminu - póki co (mogłem głosować czy nie bo już sam nie wiem). Przepraszam, ale jeśli nic się nie zmieni to chyba się z Wami nie spotkam na zlocie.

karson

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Lutego 2017, 19:09:13 »
Zapewne wszyscy będą wstrząśnięci tą informacją  ;) ;D