Tak się składa, że rozmawiałem z baranem i usłyszałem, że jest on przeciwny jakimkolwiek formom cenzury lub ograniczania praw forumowiczów. Wprost mi powiedział, że na jego forum ma być pełna swoboda, nie ma zakazów, wręcz można rzucać mięsem, itd.
skoro jesteś Jacek takim wybrańcem któremu jednak udało się skontaktować z Baranem ( wiem że kilka osób próbowało niejeden raz i niestety, często bezskutecznie ) to bądź tak dobry i podziel się wiedzą : jakiego sposobu komunikacji użyłeś: komórka ? email ? PW ? a może gołębi pocztowych ? i co ważniejsze - KIEDY ? dziś ? wczoraj ? a może pół roku temu ?
Być może nie tak często jak Ty odwiedzam forum, ale robię to jednak systematycznie. W ciągu niecałego roku RAZ,
( wklejka z naszego CHAT-u ):
strażowy [30. Sty - 20:23]: ....Ooooooo kurcze....Powitać Tatusia Założyciela
strażowy [30. Sty - 21:38]: ...i jak Baran nagle się pojawił, tak też bardzo sprawnie "odleciał"...szkoda, miałem nadzieję że wreszcie coś od siebie wrzuci
Widziałem zalogowanego Barana przez kilka minut. Nie wypowiadał się, nie upominał, nie opiniował, nie wydawał dyspozycji - innymi słowy NIE INTERWENIOWAŁ.
Już kiedyś pisałem Tobie żebyś nie był "pośrednikiem za wielu" na siłę - wiem że ludzie na tym forum mają sporo oleju w głowach, a nie tylko w swoich motocyklach i myślę że większość raczej wie, czego chce, a czego nie

Jakoś nie widzę tu innych, tak bardzo niezadowolonych ludzi...bo "cenzura" ( jaka ??), bo procedury, ..?
Może czasem warto posłuchać innych a nie tylko wytaczać kolejne swoje teorie poparte doświadczeniami np. z innych for ?
Piszesz :
„ Hu, hu, hu... jakie mocne słowa, wręcz zarzuty... I to ze strony jedynego administratora, który musi "zatwierdzić" każdego nowego forumowicza i ma wgląd w techniczną stronę forum...” - to jak, rozmawiałeś z Baranem ? mamy 1-go czy 2-ch Adminów, bo rozumiem że to zdanie bezsprzecznie dotyczyło Marzki ?
Piszesz :
„ Do tego kolejne "pomysły", które znów mają nas bronić przed... nami samymi... Swoją drogą ten z min. 50 postami jest wyjątkowo nieprzemyślany, bo co to za problem walnąć 50 razy Witaj, Czołem lub Cześć w Przywitalni? Jeśli już mają być wprowadzane kolejne ograniczenia, to może staż na forum byłby skuteczniejszy? ..” - oczywiście, dla maniaka który chce osiągnąć swój cel i 100 postów nie będzie problemem, ale napisanie choćby 50-ciu jednak zajmuje chwilę czasu i nie każdemu będzie się zwyczajnie chciało. Staż na forum to kryterium nie do końca skuteczne. Jest cała grupa kont, założonych już jakiś czas temu, a ich właściciele praktycznie się nie logują a już na pewno nie wypowiadają – mają mieć udział w kluczowych decyzjach nie znając właściwie forum ?
Moim skromnym zdaniem głos dotyczący forum, jego formuły, konstrukcji, tematyki, kluczowych decyzji, powinien pochodzić od „czynnych” forumowiczów – czy komuś trzeba wyjaśniać dodatkowo pojęcie „czynny” ? ……dziękuję
Piszesz że ankieta ( będąc sam ich wielkim zwolennikiem ) odnośnie lokalizacji jest nie hallo - w moim odczuciu nie hallo jest ankieta z ewentualnymi terminami zamieszczona przez Ciebie, jeszcze PRZED wybraniem ostatecznej lokalizacji zlotu - wprowadziłeś niepotrzebne zamieszanie, a teraz piszesz:
"...jakie preferencje co do lokalizacji mają osoby, które zadeklarowały się na termin 2-4 czerwca... Ale ten temat trzeba było poruszyć wcześniej i w inny sposób, a nie teraz szukać dziury w całym..." Przy obu wcześniejszych zlotach nie było podobnych utrudnień. Ludzie, jak pisał Stubin,” IMIENNIE” składali głosy gdzie chcą się spotkać, a dopiero potem wybrano termin który miał odpowiadać większości zadeklarowanych uczestników . Po co zmieniać to co się sprawdza ? Eksperymenty na ankietach można robić przy innych okazjach

Piszesz jak dziecko z kaprysem :
"... -te głosy "podejrzanych" wg Marzki forumowiczów też nie mają znaczenia...."NIEPRAWDA !- właśnie że mają a dokładnie na wynik końcowy ankiety i to dosyć istotnej, i doskonale o tym wie lub wiedzą osoby, które stworzyły na potrzebę chwili owe "konta widma". Osobiście, nie spina mnie tak bardzo, czy mój typ lokalizacji wygrał czy nie.....ale
MEGA WKURWIA FAKT, ŻE KTOŚ MNIE I NIE TYLKO MNIE PRÓBUJE W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH ( w dodatku dziurawych ) ZAPAKOWAĆ W CHU.A !!!
przytoczona przez Ciebie Biblo " manipulacja" bez szerszego kontekstu, o którym w swoich SPOSTRZEŻENIACH pisał Admin ( czemu on? bo właśnie on posiada narzędzia do weryfikacji tego co i jak robią "konta" ) jest próbą czego? sugerujesz że ktoś coś wymyśla? że się komuś coś wydaje ? Pomyśl, może jednak ktoś chce żeby tutaj był porządek i zdrowy klimat ?
Może trzeba zapytać wprost : czego ty chłopie tak naprawdę chcesz ??

Fajnie że dyskusja trafiła w odpowiednie miejsce bo jak widzę, i pewnie nie tylko ja, jest potrzeba rozmowy na tematy dotyczące ogólnie „funkcjonowania” forum

.
ps i na koniec mały apel - może nie ciągnijmy klimatu "mąż i żona ", żeby było jasne jak słońce - moje wypowiedzi tutaj są głosem zwykłego użytkownika-forumowicza. Jeśli w którymś momencie zajmę stanowisko jako mąż - na pewno to wyraźnie zaznaczę