.... nie rób druciarstwa.
...znając swoje podejście do motocykli, mechaniki i pokrewnych, nie wydaje mi się żebym kiedykolwiek promował tzw "druciarstwo"

panie szanowny
... co do samodzielnych patentów, nadal uważam że można coś samemu ogarnąć ( bo to zapewnia mi praktycznie 100% moich potrzeb) w oparciu o solidne, bezpieczne i przemyślane rozwiązania. Skoro szukam LEKKIEJ przyczepki to mam na uwadze sprzęt do transportu motocykla o wadze do 250 kg, ciężką, turystyczną szafą zwyczajnie wolę jechać na kołach a problemu z zabraniem swoich bambetli raczej nie będzie. Wózek pod enduro trzymając swoje parametry ( wspomniane DMC 300 spokojnie wydoli ) ma być maksymalnie zgrabny, zwłaszcza jak już nie jest potrzebny ( czyt. nie mam sporo miejsca parkingowego

)
Co do dokumentacji, również się przekonałem że wprowadzanie w ruch od podstaw samoróbki jest zwyczajnie nieopłacalne na tą chwilę, ale mając już odpowiednie dokumenty i części ze zniszczonej przyczepki, myślę że można by je mądrze wykorzystać i w wolnym, zimowym czasie dorobić do nich to czego im na tą chwilę brakuje

Reasumując: duża, pakowna przyczepa na 2 lub 3 motocykle mi nie potrzebna ...natomiast wózek na enduro lub 2 crossy , czasami na 3 lub 4 rowery to i owszem