Autor Wątek: Interkom/głośniczki  (Przeczytany 92389 razy)

Offline goncior

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Desert
Odp: Interkom/głośniczki
« Odpowiedź #120 dnia: 20 Czerwca 2018, 19:01:55 »
Mam Cardo Freecom 4 polecam
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu - my żujemy pszczoły 😈

Offline Fidel

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #121 dnia: 20 Września 2018, 18:20:53 »
Temat, widzę, jest dość stary, ale może komuś się przyda. Ostatnio kupiłem interkom Sena SMH10. W zestawie były głośniczki do kasku i dwa mikrofony - do kasków typu Jet i do integralnych. Głośniki trzeba dobrze ułożyć, żeby nie ugniatały uszu. Znalezienie miejsca na mikrofon, tak żeby nie zbierał szumu w trakcie jazdy, za to dobrze zbierał głos, zajęło mi ze 3-4 przymiarki. Ale jak już się wszystko ułoży, to efekt jest bardzo dobry. Można spokojnie rozmawiać do prędkości 100km/h, potem robi się gorzej, ale do 140 jeszcze daje radę. Zasięg na trasie to "duże kilkaset metrów" (wg instrukcji powinno być 900m).  Oczywiście można podłączyć telefon i rozmawiać lub słuchać muzyki.

Kobrzak

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 22 Października 2018, 23:38:45 »
Goncior napisz coś o tym Freecom 4 proszę.

Planujemy powoli jakąś wycieczkę na przyszły rok w 4 osoby i chcemy zakupić właśnie ten wspomniany freecom 4.

Jak to wygląda z rozmowami? 4 osoby faktycznie gadają non stop? Można jednocześnie słuchać muzyki i gadac sobie z ludźmi?
Proszę o pomoc :)

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
« Odpowiedź #123 dnia: 23 Października 2018, 09:08:37 »
Kobrzak, to Ty w końcu sprzedajesz wszystkie motocykle, czy jednak nie? :)
Pozdrawiam,
Jacek

Kobrzak

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 23 Października 2018, 13:12:09 »
Sprzedaje. Ale do następnych wakacji jest tyle czasu, że napewno coś kupie. Nie wytrzymałbym bez wyjazdu w wakacje gdzieś dalej i dlatego już planujemy mimo "utrudnień" :D

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #125 dnia: 23 Października 2018, 13:14:31 »
Aparat z Ciebie :) Czyli znów coś kupisz, znając Cię na pewno dopieścisz, a potem...  8)
Pozdrawiam,
Jacek

Kobrzak

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 23 Października 2018, 20:50:29 »
Na pewno będzie to Triumph :)

Offline goncior

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Desert
« Odpowiedź #127 dnia: 23 Października 2018, 21:01:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Goncior napisz coś o tym Freecom 4 proszę.

Planujemy powoli jakąś wycieczkę na przyszły rok w 4 osoby i chcemy zakupić właśnie ten wspomniany freecom 4.

Jak to wygląda z rozmowami? 4 osoby faktycznie gadają non stop? Można jednocześnie słuchać muzyki i gadac sobie z ludźmi?
Proszę o pomoc :)

Testowałem na jeździe z pasażerem i z kolega na dwóch moto.
Z pasażerem obie sztuki to FC4 i było zajebiscie. Automatycznie się łączy, wzbudza i takie tam. Można słuchać muzy.
Z kolega który miał chińczyka FreeConnect czy jakoś tak, dawało radę na otwartych przestrzeniach do około 700 m.
Jednakże potrafił rozłączyć go to znaczy jak była dłuższa cisza to ja mogłem zagadać i połączyło ale On jak chciał wzbudzić po wyciszeniu to musiał kliknąć przyciskiem.
Napewno bateria na plus - trzyma zajebiscie. Waga i design super.
Na minus skomplikowana instrukcja i coś z tymi ładowarkami nie tak. Albo kable USB są słabej jakości, albo wejścia. Jak się podłączy do ładowania to raz się pali kontrolka a raz nie. Jeden kabel na 100% mam trachniety.
Częste aktualizacje przez stronę.
Ogólnie wziąłem bo fajnie muzykę głośniki grają, bez pierdzenia, całkiem dobra jakość jak na Bluetotche.
Czy kupiłbym drugi raz nie wiem. Napewno posłuchałbym jeszcze tego niemieckiego Interphona i Seny zanim bym kupił. Napewno dużo lepszy wybór FC4 niż Midland ale tamtych dwóch nie widziałem.
Frecom jest wodoszczelny.
Mysle ze stosunek cena jakość jest akceptowalny ale mogło być ciut lepiej. Ciekawe jak te Pack Talk bo tam jest wogole open do kilku kierowców i liniowe przedłużanie zasięgu.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu - my żujemy pszczoły 😈

Offline kuchaty

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Zalasewo
« Odpowiedź #128 dnia: 06 Lipca 2020, 14:29:22 »
Cześć!
Poszukuję zestawu dwóch interkomów (na dwa motocykle) w których będzie możliwość prowadzenia ciągłej rozmowy między dwoma osobami oraz odtwarzania instrukcji GPS w tle bez rozłączania tej rozmowy. Ewentualnie taka opcja, żeby połączenie między interkomami automatycznie wracało po odsłuchaniu instrukcji z GPS.
Nie zależy mi na żadnych innych funkcjach.

EDIT

Nawigacja to telefon z aplikacją TomTom i Google Maps - gdzieś doczytałem że to podobno ważna informacja w kontekście tego czego oczekuję od od interkomów.

przysłowiowe chińczyki odpadają.

« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2020, 16:11:18 wysłana przez kuchaty »

Offline szpaku

• Klakier
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Pleszew
« Odpowiedź #129 dnia: 10 Lipca 2020, 07:10:07 »
Packtalk bold

Offline kuchaty

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Zalasewo
« Odpowiedź #130 dnia: 10 Lipca 2020, 11:38:42 »
Faktycznie albo Cardo Pactalk Bold albo Sena SF4 która ma funkcję audio overlay.
You are not allowed to view links. Register or Login

Trochę mało opinii na temat tej Seny, ale na stronie Louisa bardzo sobie chwalą wersję SF2, która jest dla dwóch "jeźców"

Offline karacz

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: WLKP
« Odpowiedź #131 dnia: 03 Października 2021, 09:16:51 »
Od siebie mogę polecić interphone TOUR. Dość długo analizowałem ten przedział cenowy i on według mnie najlepiej wypada, szczególnie jak trafi się promocja. Ma fullduplex na 4 osoby- sparuje się z chinolami jak i Cardo Packtalk, bateria trzyma długo, głośniki głosno i wyraźnie grają, z mikrofonem też nie ma problemu.

Offline GrzeTom

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 900 Rally
« Odpowiedź #132 dnia: 01 Czerwca 2024, 11:05:22 »
Pytanie... Czy ktoś z was używa budżetowych interkomow, ale które mają już mesha?  Polecacie coś konkretnego?
Jest tego wysyp w kwotach 200-400 zł (Ejeas , MaxTo...i inne chińczyki... )... Ale warte to cokolwiek?
--
"Kierunek jest znacznie ważniejszy od prędkości, wielu ludzi zapier.. donikąd"
Był:  Caponord Rally RAID
Jest: TT900RP