Zdecydowałem się na wymianę przednich tarcz na nowe. Jak wiadomo, z częściami do 885i bywa różnie; wielu sprzedawców mówi, że 885i i 955i ma w większości te same części. Coś w tym jest.
Znaleźć tarcze stricte do T709... ciężka sprawa. W PL ceny ok 700pln, zagranico też nie jest kolorowo po doliczeniu przesyłki. Dużo zaś jest ciekawych wyników dla 955i - wizualnie i pod względem parametrów, oba typy Tygrysów mają te same tarcze - jeżeli mówimy o rocznikach ze szprychowymi kołami (nawet wielu sprzedawców tarcz w opisie wymienia "Tiger 885i, 955i"). Ale czy na pewno tak jest? Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Czasu mam niewiele, a tarcze chciałbym już zamówić, oto więc co znalazłem z tańszych opcji:
1. You are not allowed to view links.
Register or
Login - 240$/3 tarcze + 50$ przesyłka, ale skąd podany wymiar 32cm, skoro Tygrysy mają 31cm?
2. You are not allowed to view links.
Register or
Login - 67Euro / 1 tarcza + 10E przesyłka. Nie za tanio? :> Wiadomo, że ta tarcza znacznie odbiega od oryginału Sunstara i jest zalecana do offu, aczkolwiek dla mnie to nawet i lepiej, bo często, jak się skończyła droga, to te malutkie dziurki w oryginalnych tarczach były zabite błotem, które wydłubywałem zapałkami przez godzinę

Podsumowując: o ile 885i (T709) i 955i mają te same tarcze (?), ryzykować kupna tych drugich tarcz? Będzie różnica w hamowaniu, użytkowaniu, czy może w ogóle sobie dupy nie zawracać taką półką cenową, jak uważacie?