Autor Wątek: Namiot, Szutry i Mazury  (Przeczytany 2684 razy)

Offline mercucio1

• Klakier
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 Xc
  • Miejscowość: Rzeszów
Namiot, Szutry i Mazury
« dnia: 16 Maja 2022, 20:14:12 »
Siema,
Tak jak obiecałem, wrzucam propozycje Szutrów po Mazurach w wersji przedłużonego weekendu.

Termin: 30.06 - 3.07.2022 (czw dojazd na kemping, pt-nd objazdówka, no i powrót)

Baza noclegowa: Pole namiotowe w Krzyżach You are not allowed to view links. Register or Login

Trasa: od naszego wszem i wobec panującego gospodarza zlotów (chwilo niedostępnego) @Morhota, który ją już przejechał (więc nie będzie zazdrosny)  o- -o. Opis, mapkę i zdjęcia traski znajdziecie na tej stronie You are not allowed to view links. Register or Login
Oczywiście wszelkie modyfikacje i pomysły mile widziane  Vto

Dla tych co nie lubią czytać, link do filmu Morhota możecie znaleźć tutaj You are not allowed to view links. Register or Login

Piszę już teraz, żeby wstępnie zainteresowane osoby zaklepały sobie termin lub jak ja zaczęli urabiać żonę z wyprzedzeniem  o^

LwG
MAREK

Offline misiakw

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800
  • Miejscowość: 3Miasto
Odp: Namiot, Szutry i Mazury
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Maja 2022, 06:57:19 »
trasa jakaś ciężka nie jest, w zeszłym roku z Morhotem i Andbolem robiliśmy ją, przeleciałem na fz6n z drogowymi oponami, leciał z nami vstorm 650 też na drogowych gumach i było ok - głownie piach. pewnie w mokrym okresie może być bardziej błotnie i wtedy mógł by być problem

Offline misiakw

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Czerwca 2022, 10:05:26 »
podbijam temat bo fajnie by było jakbyśmy polecieli w więcej niż 2 osoby, ArekGD , Andbold, dołączacie?

Andrzej, może by chłopaków z  o-o/ o-o/ o-o/ wyciągnąć? Aprilkę bym obadał jak wygląda...
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2022, 10:14:34 wysłana przez misiakw »

Offline Pisak

• Top Cat
  • Opinia +2/-0
  • Motocykl: inny motocykl
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Czerwca 2022, 10:54:17 »
Wstępnie jestem chętny :)
Na 100% będę wiedział Ok 20

Offline misiakw

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Czerwca 2022, 11:28:05 »
Spoko, temat jest dość miękki , bo w sumie i tak każdy na miescu rozliczy się z ziomem za pole namiotowe, a reszte ogarniamy sobie sami więc nie ma spiny, ale podbijałem, bo fajnie jak się pojawi z 4-5 osób - to było by super. Fajnie też było by wiedzieć mniej więcej ile nas będzie, bo łatwiej będzie jakieć miejsce na tyle osób zająć na kempingu.

choć tak teraz pisząc pomyślałem ze pchamy się tam w szczycie sezonu wakacyjnego, więc może dobrze było by tak z tydzień wcześniej znać ilośc osób i wstępnie upewnić się że będzie tam dla nas miejsce, żeby potem nie szukać na ostatnią chwilę kempingu, bo na tym będzie za ciasno...

Offline mercucio1

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Czerwca 2022, 20:58:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Spoko, temat jest dość miękki , bo w sumie i tak każdy na miescu rozliczy się z ziomem za pole namiotowe, a reszte ogarniamy sobie sami więc nie ma spiny, ale podbijałem, bo fajnie jak się pojawi z 4-5 osób - to było by super. Fajnie też było by wiedzieć mniej więcej ile nas będzie, bo łatwiej będzie jakieć miejsce na tyle osób zająć na kempingu.

choć tak teraz pisząc pomyślałem ze pchamy się tam w szczycie sezonu wakacyjnego, więc może dobrze było by tak z tydzień wcześniej znać ilośc osób i wstępnie upewnić się że będzie tam dla nas miejsce, żeby potem nie szukać na ostatnią chwilę kempingu, bo na tym będzie za ciasno...

Bardzo dobry pomysł. Proponuje ustalamy termin do 20.06 jako decyzyjny, żebyśmy mogli w razie czego jakąś zaliczkę wpłacić gdyby wymagali :)
MAREK

Offline misiakw

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Czerwca 2022, 21:41:31 »
Proponuje ustalamy termin do 20.06 jako decyzyjny

podoba mi się ta idea. nie naciskam, nic mi nie wiadomo o jakiś zaliczkach, więc nie będę nimi straszył, ale fajnie będzie wiedzieć ile nas będzie, a ja koło tego 20 czerwca mogę przedzwonić na miejsce i zaklepać obszar dla N osób jak sie uda. dokładniej - przed 27.06  bo wtedy z urlopu wrócę, ale może uda mi sie tego 20 zadzwonić, więc tu postawmy granicę. na razie zakładam ze z pewniaków jest nas dwójka - ja i mercucio1.

jakby ktoś miał problem z miejscem w namiocie, to mój 3 osobowy namiot spokojnie pomieści 2 osoby z bagażem, nie będziemy musieli sie smyrać końcówkami więc bez stresów. a i stary mój namiot w piwnicy leży, więc łącznie dwóm osobom jestem w stanie pomóc.
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2022, 14:03:00 wysłana przez misiakw »

Offline mercucio1

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Czerwca 2022, 08:38:29 »
Pisze w ramach przypomnienia dla tych co zapomnieli i tych którzy jeszcze nie widzieli postu z propozycją wyjazdu na Mazurskie szutry.

Ktoś jeszcze chętny?

MAREK

Offline mercucio1

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Czerwca 2022, 19:18:15 »
W związku z brakiem zainteresowania proponuje nowy termin wyjazdu czyli 14-17 lipca 2022.

Może ktoś się pokusi na szutry Mazurskie.

Reszta planu pozostaje bez zmian.
MAREK

Offline Pisak

• Top Cat
  • Opinia +2/-0
  • Motocykl: inny motocykl
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Czerwca 2022, 07:00:53 »
Ja jestem za nowym terminem. Niestety za tydzień mam szkolenie na cały weekend. Także jeśli pozostaje stary odpadam

Offline mercucio1

• Klakier
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Lipca 2022, 11:17:51 »
Wyjazd póki co anulowany z powodu dostępności ludzi.

Wrócę z nowym terminem jak się takowy urodzi.
MAREK

Offline GrzeTom

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 900 Rally
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Lipca 2022, 11:20:51 »
Wyjazd póki co anulowany z powodu dostępności ludzi.
Wrócę z nowym terminem jak się takowy urodzi.

Pojedź sam.. ;-)   będziesz czekał na ludzików   to  sezon minie..
Ja ostatnio zrobiłem samotną wycieczkę  1600km  po Polsze... :)  bokami, szutrami, lasami...:) I  było bosko..
:)
--
"Kierunek jest znacznie ważniejszy od prędkości, wielu ludzi zapier.. donikąd"
Był:  Caponord Rally RAID
Jest: TT900RP

Offline Mati

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Dębica
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Lipca 2022, 20:28:06 »
Cześć  o/" mam w planach objazd po PL na urlopie i w dniach 16-17 planowałem wyjazd z Dębicy na Mazury, tam objazd 1-max 2-dniowy po rejonie i dalej kierunek nad morze. Jeśli ktoś z Rzeszowa chce to może się przyłączyć  ;) nad szutrami się zastanawiam ale szkoda mi się tłuc z kuframi  :P

Offline max71

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 RALLY PRO
  • Miejscowość: Tarnobrzeg
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Lipca 2022, 13:28:45 »
może zwiększ obszar poszukiwań współtowarzyszy podróży bo w Rzeszowie jest zaledwie pięciu w miarę aktywnych uczestników tego forum  o/^ ...