Ja akurat jestem na etapie walki z ciężkim odpalaniem na gorącym silniku ale zauważyłem pewną zależność związaną z odpaleniem na zimnym silniku za drugim razem. Miałem oryginalny rozrusznik DENSO grube przewody i odpalał czy to zimny czy ciepły bez problemu ale wyrobiła mi się zębatka na wirniku rozrusznika i żeby nie ryzykować awarii w trasie kupiłem używany rozrusznik ale ,,no name,, od speeda i wtedy pojawił mi się problem z odpaleniem na zimnym, kręcił ale nie odpalał, a za drugim podejściem od strzała. No ale niestety na gorącym nie miał siły zakręcić w ogóle, po ostygnięciu odpala. Na razie pomagam sobie drugim akumulatorem pod siedzeniem i odpala na cieplym. Ale to rozwiązanie przejsciowe mam nadzieję. Więc może u Ciebie problem lezy też w rozruszniku, powoduje zbyt duży spadek napięcia i ECU nie pozwala na rozruch, przy drugiej próbie akumulator się jakby troche wzbudza i napięcie jest większe i odpala. No i zauważyłem tez że na zimnym dopóki nie zgaśnie kontrolka ciśnienia oleju nie odpali.