Autor Wątek: 955i  (Przeczytany 5183 razy)

Offline Gregi

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny Triumph
  • Miejscowość: Manchester
955i
« dnia: 22 Lutego 2016, 12:14:57 »
Witajcie koledzy ,mozecie rzucic okiem fachowca na ten okazYou are not allowed to view links. Register or Login
Podziekowal

Offline Pedros

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
Odp: 955i
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lutego 2016, 12:19:52 »
No co Ty - mieszkasz na Wyspach a Tigera szukasz w Polsce ??!!   ::)

Offline Gregi

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2016, 12:30:39 »
Tiger bedziej cały czas mieszkał  w Polsce,tutaj mam inne moto.

Offline wilczek

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: YellowSubmarine
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2016, 15:41:15 »
Zdjęcia niewiele dają szczegółów , ale... Kierunki nieoryginalne i połamana czacha- brak dolnej części pod lampami. Kierownica też raczej nieoryginalna w tym modelu- chyba, że były fabrycznie montowane różne typy. To tak na szybko, co widać z takich fot jak zamieszczone. Na forum są oferty sprzedaży ( moja też ;) )955i ze znaną historią i stanem tech - oglądałeś je?
Jestem Dzieckiem Boga

Offline ODKRYWCA

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lutego 2016, 17:49:32 »
Wilczek brawo za czachę bo nie zwróciłem uwagi, kierunki mogą być lepsze niż oryginał bo te są chyba ledowe a oryginalne dupy nie urywają. Poza tym lusterka też nie są od 955i i tu bym sprzedającemu zadał pytanie bo oryginalne poza gumkami osłon śrub są super więc wymiana musiałby mieć mądre uzasadnienie. Poza tym wygląda na caly w oryginale i wyjątkowo wychuchany. Jeśli silnik jest ok, rama też to przy dobrej cenie i założeniu podanego przebiegu wart zainteresowania.
Mała uwaga dotycząca kierownicy. Jest to kierownica od 885i dużo lepsza, typowo endurowa (mocniejsza konstrukcja)  od 955i i nie wiem dlaczego Triumph zrezygnował na przełomie 2001/2002 z jej montażu i tu Wliczek przy całym szacunku dla jego wiedzy nie ma racji bo jeszcze w 2001 były normalnie montowane ale też już występują w wersji bez wzmocnienia. Pewnie   szły tak jak leżały jeszcze do produkcji w magazynie.

Offline Gregi

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lutego 2016, 18:14:39 »
Dzieki za podpowiedzi.Poszukiwania triumpha zacząłem własnie od tego forum,najlepiej kupic od forumowicza.Niestety Wilczek twój triumph nie miesci sie w moim budzecie.Mam juz jedno ufo w garazu ;)

Sprzedajacy jest handlarzem,to nie jest prywatne moto.Nie wie dlaczego niektóre rzeczy sa zmienione.

Offline woj_s

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lutego 2016, 08:48:53 »
Hmmm jak dla mnie ..czacha jest cala ...
Wilczek, chodzi Ci o plastik wygiety pod katem prostym w dol ..z 2ma otworami ??
Jest widoczny na pierwszym zdjeciu, tak samo jak plastik pod lampami.

Ale za to kolektor ..cud, miód, malina ... blyszczy sie jakby byl zrobiony z czystego srebra :D
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2016, 08:50:31 wysłana przez woj_s »

Offline souler

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Triumph Tiger 955i 2001
  • Miejscowość: Kraków
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lutego 2016, 21:16:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Witajcie koledzy ,mozecie rzucic okiem fachowca na ten okazYou are not allowed to view links. Register or Login
Podziekowal
Trochę taniej to Ci mojego lunę, ten sam rocznik, bardziej poobijany, ale wszystko porobione na bieżąco i lepiej wyposażony. Dwie rzeczy do zrobienia, ale to już w 4 oczy  ;D

Offline RoboBat

• Klakier
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Piła
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Lutego 2016, 18:24:15 »
Jak mojego dobrze umyję to też tak błyszczy. Generalnie nie myślałem o sprzedaży bo dobrych sprzętów się nie sprzedaje, ale jakby się jakiś chętny traił to za podobną kasę bym puścił ale rok młodszego.

Offline souler

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Triumph Tiger 955i 2001
  • Miejscowość: Kraków
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Lutego 2016, 19:55:17 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Jak mojego dobrze umyję to też tak błyszczy. Generalnie nie myślałem o sprzedaży bo dobrych sprzętów się nie sprzedaje, ale jakby się jakiś chętny traił to za podobną kasę bym puścił ale rok młodszego.
Ja niestety muszę w tym roku sprzedać, ale baaaardzo się ociągam. Tyle, że mam plan przesiąść się na młodszego z początkiem 2017 >:D

Offline WieRcik

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Urodziłem się zmęczony żyję żeby odpocząć
  • Miejscowość: HoLLyCity
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Lutego 2016, 13:19:05 »
Dudek coś sapał że by się na 1050 przesiadł , jego 955 jest z 2005r.
Triumph Tiger 885 T400
Triumph Sprint 955i

Offline Gregi

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Marca 2016, 01:04:24 »
No i kicha z tym tigerem.Szwagier pojechał z przyczepka i kasa w kieszeni.Na szczęście zabrał mechanika motocyklowego.To że moto było całe malowane  nie przeszkadza mi,ale po jakiego kłamać w ogłoszeniu?Silnik kiedy jest zimny pali od strzała.
Po dobrym rozgrzaniu nie chce ponownie odpalić,trzeba długo kręci 6-7s.No i najwazniejsze-stukot z silnika podczas przyspieszania,jazdy z obciążeniem.I taka ciekawostką,tarcze hamulcowe nowe a klockow zostało tylko 30%.
Ja nie polecam,ale może ktoś widzi w nim potencjał

Offline wilczek

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: YellowSubmarine
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Marca 2016, 00:11:09 »
Przyjedź po mojego
Jestem Dzieckiem Boga