Autor Wątek: Propozycje zmian  (Przeczytany 45718 razy)

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Warszawa
Odp: Propozycje zmian
« Odpowiedź #45 dnia: 10 Czerwca 2016, 20:25:38 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ale gdzie Polaków dwóch tam trzy zdania,

To niestety nasze narodowe przekleństwo...

więc nie należy się obruszać na to, że któryś z kolegów ma inne zdanie.

Inne zdanie jest OK, o ile wnosi jakąś dodatkową wartość, a nie jest zwykłym pieniactwem...
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2016, 21:01:09 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline Marzka

• Administrator
  • Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Poznań
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Czerwca 2016, 00:23:08 »
Narodowym naszym przekleństwem jest również to, że gdy pada temat, w którym głos ludu jest naprawdę istotny (tu prośba: czekam na Wasze opinie) odzywa się zaledwie garstka osób (którym naprawdę zależy na poprawie w funkcjonowaniu forum). Do hejtowania zaś nakłaniać nie trzeba, tu chętni się znajdą bez namawiania.

Przykre to.

Rozczaruję tych, którzy spodziewali się ciętej riposty. Nie będzie bana ani usuwania postów nie na temat. Kto ma wiedzieć ten wie jak się zachować. Wątek zostawiam otwarty - jak wspomniałam posłuży informacji o zmianach. Inne komentarze będę zostawiać bez echa.
Wnioski o zmiany/modyfikacje/przesunięcia czy inf o błędach wrzucajcie tu lub na priv.
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2016, 00:34:19 wysłana przez Marzka »

Offline RyWin

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Wspieram kandydatów do nagrody Darwina.....
  • Motocykl: 1200 GT PRO
  • Miejscowość: Wwa
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Czerwca 2016, 10:24:38 »
Marzka,
Myślę,  że wiele osób stara sie nie zabierac głosu,  jak nie ma nic konkretnego do powiedzenia. Trzeba tez pewnie miec jakies obycie i doswiadczenia z uczestnictwa lub prowadzenia forum. Ja tego nie mam, więc na razie i tak jestem zadowolony i wierzę,  że odpowiednio poprowadzicie forum.
Stad nie dziwi mnie, że tylko garstka osób wypowiada się aktywnie w sprawie zmian na forum. Ale pewnie zdecydowana większość rzuca okiem na te tematy, i jak będzie coś konkretnego i sensownego do zaproponowania,  to takie propozycje się pojawia.

Pozdrawiam

PS.
Może dajmy spokój z wymienianiem naszych "narodowych przeklenstw", bo obecnych specjalistów i tak nie przebijemy.  >:D
A swoją drogą nosił bym z dumą forumowa koszulkę "gorszy sort Tygrysa" lub "Tygrys - element animalny" 8)
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2016, 10:28:49 wysłana przez RyWin »

Offline Marzka

• Administrator
  • Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 955i
  • Miejscowość: Poznań
« Odpowiedź #48 dnia: 11 Czerwca 2016, 10:43:02 »
 ;) hehe

Offline Pedros

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
« Odpowiedź #49 dnia: 11 Czerwca 2016, 11:01:57 »
A może po prostu ci którzy nie proponują zmian uważają , że dotychczasowa forma forum była odpowiednia? Nie wydaje  wam się , że było jakby mniej sporów a więcej konkretów? Czasami w życiu bywa tak , że jak się zacznie coś poprawiać to po pewnym czasie nie wiadomo już jak być powinno. To takie moje skromne zdanie. Żeby nie było , że nic nie wnosi to napiszę wprost: uważam że jedyna rzecz której brakowało w pierwotnej formie forum to zatrzymanie w niektórych wypadkach tendencji do wpisów nie na temat danego wątku.

Offline ODKRYWCA

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Czerwca 2016, 11:55:23 »
Myślę, że Pedros napisał w swoim poście wszystko co było do napisania. Nasze forum ma już +- 2 lata, ludzi coraz więcej, ludzie się poznają w sieci i w realu i to to chodzi. To, że się  nie odzywają myślę, że świadczy tylko o zadowoleniu z formuły funkcjonowania. Marzka wiem, że jak zawsze na początku jakiegoś przedsięwzięcia masz dużo pomysłów i zapału i chwała ci za to ale spokojnie działajmy nie wywracając szybko i na chybcika czegoś co nas cieszy.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Czerwca 2016, 18:37:10 »
A ja myślę, że zmiany które zaszły (w sumie bardzo niewielkie) to nie jest żadna rewolucja, a raczej ewolucja... Więcej ludzi, więcej modeli Tigerów, więcej wątków, czyli naturalną koleją rzeczy było trochę inne poukładanie działów forum. Teraz struktura jest bardziej logiczna i lepiej widać, gdzie coś napisać lub gdzie szukać informacji. Nie ma co bić więcej piany na ten temat...

W miarę rozwoju forum (więcej użytkowników, postów, ogłoszeń), tym więcej będzie potrzeba adminów i modów, aby to ogarnąć. Taka jest kolej rzeczy... Jestem na kilku forach, gdzie jest po kilka tysięcy zarejestrowanych użytkowników (związane z moto, to np. VStromClub, BMW Klub, ADV lub Tiger-Explorer) i działają one bezproblemowo, są skarbnicą wiedzy, a ludzie spotykają się lokalnie lub na większych zlotach. I mam nadzieję, że z czasem będzie tak i tutaj  8)
Pozdrawiam,
Jacek

Offline ital

• Stary kocur
  • Opinia +1/-0
  • Motocykl: 1200 GT EXPLORER
  • Miejscowość: Zielona Góra
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Czerwca 2016, 19:42:00 »
Amen
Triumph Tiger 1200 GT PRO Explorer
Gmole Triumph Kufry Lone Rider
Garmin ZUMO XT Skid Plate Triumph

karson

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Czerwca 2016, 23:05:30 »

Offline WieRcik

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Urodziłem się zmęczony żyję żeby odpocząć
  • Miejscowość: HoLLyCity
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Czerwca 2016, 00:02:32 »
Czytam , choć ze zrozumieniem mam problemy , i dochodzę do wniosku że drzazgą we fiucie nie jest fakt "uruchomienia" Admina i zmiany na forum a fakt że tym całym bałaganem zarządza KOBIETA heheheheheheheh bo gdyby Marzka była np. "ZDZICHEM" to większość , w tym ja , miała by wyje...... na to że coś się zmienia i odbyło by się to bez większego echa ,  a tak pieprzymy , pienimy się i tak naprawdę wielkie gówno do tego wnosimy , cała reszta wazeliniarzy i dupowłazów najzwyczajniej w świecie się do tego nie przyzna bo nie ma jaj , przewrót i rewolucja już się dokonały i w tej sytuacji  wyjścia są dwa przyjąć nowy porządek i w nim funkcjonować albo olać forumową społeczność i co najwyżej ograniczyć się do biernego czytania i nie komentowania. Ot i cała wiejska filozofia w/g mnie.
Triumph Tiger 885 T400
Triumph Sprint 955i

Offline ODKRYWCA

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Czerwca 2016, 10:42:09 »
No teraz to ja w końcu mogę napisać... WIERCIK TY WAZELINIARZU!!!

Offline Pedros

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Czerwca 2016, 11:16:13 »
-> biblo
Zmiany związane z coraz większą liczbą użytkowników są zawsze potrzebne ale na tym forum jak na razie nie ma tysięcy użytkowników i problemów z tym związanych. Poza tym w dobrze funkcjonującym forum wprowadza się je raczej ewolucyjnie niż rewolucyjnie. Tymczasem tutaj ostatnio przeważają bardziej lub mniej sensowne dyskusje i spory o zmianach. Wiercik  twierdzi , że powodem frustracji forumowiczów jest fakt iż moderatorem została kobieta. Ne wiem - jeśli jednak nawet jest w tym jakaś prawda to może chodzi o to , że wspomniany Zdzicho nie zaczynał by od razu od rewolucji , a może miałby większe doświadczenie ogólne związane z tematem forum które moderuje ?
Nie można odmówić Marzce dobrych chęci ale forum to " żywa substancja ludzka" i żeby sobie z taką skutecznie poradzić trzeba się sporo nagimnastykować. Jeśli chodzi o mnie to myślę że wystarczająco jasno przedstawiłem swój punkt widzenia na zmiany , a ponieważ nie jestem właścicielem forum tylko jednym z wielu użytkowników to pozostaje mi z forum zrezygnować lub dostosować swoją aktywność do obecnych realiów.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Czerwca 2016, 11:40:59 »
Pedros:: Ale o co chodzi?!?  :o Cóż się takiego poważnego stało?!? To, że pojawiły się nowe działy?!? To, że niektóre wątki zostały poprzenoszone?!? Jest jakiś problem z odnalezieniem właściwego działu dla swoich postów??? Czy ktoś żąda od Ciebie jakiejś ideowej/politycznej/światopoglądowej deklaracji? Albo składki członkowskiej?!? Czym się różnią "obecne realia" (!!!) od tego, co było np. dwa miesiące temu?!? Podaj jakieś konkrety!

Wszystko jest proste jak drut i zupełnie nie rozumiem tej histerii, personalnych wycieczek pod adresem nowego admina, itd. Proponuję napić się zimnej wody, ochłonąć i zastanowić, czy te "zmiany" są aż tak rewolucyjne i szkodliwe...

To forum nie było "dobrze funkcjonujące", bo ono jest na bardzo wczesnym etapie rozwoju... Było raczej na wpół martwe... Teraz jest 229 zarejestrowanych użytkowników, z czego aktywnych i piszących może z 10%. Ostatnio pojawiło się trochę nowych użytkowników - co dla mnie ważne, posiadaczy nowych Tigerów - i w związku z tym pojawiły się nowe temat dotyczące gwarancji, akcji serwisowych, serwisów, części, itd. I dlatego uważam, że warto stworzyć odpowiednią strukturę działów forum. I lepiej zrobić to zawczasu, niż robić porządki, jak postów będzie kilkadziesiąt-kilkaset razy więcej...

Zupełnie nie rozumiem tego mantykowania i "ideologicznego" mędrkowania... oraz krytykowania zmian, tylko dlatego, że są to... zmiany...
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwca 2016, 11:47:07 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline Pedros

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Czerwca 2016, 11:49:43 »
A z moich obserwacji wynika że jak na razie atakowany jest każdy kto wniesie zastrzeżenia do zmian więc reszta po prostu siedzi cicho aby się nie narażać.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Czerwca 2016, 11:52:47 »
Ale napisz w końcu konkretnie jakie masz "zastrzeżenia do zmian"!!! Co się zmieniło na gorsze w stosunku do, jak to napisałeś wcześniej, "dotychczasowej formy"?

« Ostatnia zmiana: 12 Czerwca 2016, 11:55:04 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek