Autor Wątek: Szyba  (Przeczytany 51632 razy)

Offline MrImmor

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 XR /XRx
Odp: Szyba
« Odpowiedź #90 dnia: 05 Października 2017, 22:34:41 »
To mój pierwszy post więc przede wszystkim bardzo mi miło dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczy motocykli Triumph ;)

Rozważam zmianę szyby. Z komentarzy na forum oraz obiegowych opinii o Givi wynika że jest to jeden z najlepszych  wyborów. 

Mam Tigera 800 XRX zł tego roku a co za tym idzie z niska regulowaną szybą.

Czy ktoś z was orientuje się czy da się zamontować Givi Airflow do stelaży z wersji z regulowaną szyba? Jeżeli nie to może macie jakieś namiary gdzie dostanę sam stelaż do normalnej szyby?

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Offline blacktiger

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 Xc
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #91 dnia: 08 Października 2017, 21:01:43 »
You are not allowed to view links. Register or Login
To mój pierwszy post więc przede wszystkim bardzo mi miło dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczy motocykli Triumph ;)

Rozważam zmianę szyby. Z komentarzy na forum oraz obiegowych opinii o Givi wynika że jest to jeden z najlepszych  wyborów. 

Mam Tigera 800 XRX zł tego roku a co za tym idzie z niska regulowaną szybą.

Czy ktoś z was orientuje się czy da się zamontować Givi Airflow do stelaży z wersji z regulowaną szyba? Jeżeli nie to może macie jakieś namiary gdzie dostanę sam stelaż do normalnej szyby?

Nie zainstalujesz Givi Airflowa, ta szyba ma swój stelaż. Wpadnij też do Powitalni.

Offline Shadow

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
  • Miejscowość: Cieszyn
« Odpowiedź #92 dnia: 09 Października 2017, 13:37:43 »
Cześć
Podepnę  się pod wątek bo chętnie zasięgnę informacji
Z tego co mi jakiś czas temu powiedziano w salonie Triumpha  tylko wersja XRT i XCA miały regulowane  szyby
Czyżby wersje XRX i XCX  tez miały takie opcje ?

pawel

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 09 Października 2017, 14:03:11 »
XCX ma szybę na stałe, bez regulacji.
Przynajmniej 2015

Offline Shadow

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Cieszyn
« Odpowiedź #94 dnia: 09 Października 2017, 14:25:12 »
Tak sie zastanawiam bo to teraz na necie przeglądam  jak wygląda mocowanie w jednym i drugim.
Zastanawiam się czy poza zmianą tych bocznych "uszek" z boku lampy łącznie z tą regulacją i zmiana tego na takie z motorka z nie regulowaną szybą ewentualnie dorobienie ich konieczna jest jeszcze jakaś zmiana aby do tego modelu  z regulowaną szyba zamontować Givi Airflow. (troche zamieszany opis :)).

Offline MrImmor

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #95 dnia: 15 Października 2017, 11:07:50 »
Nie zainstalujesz Givi Airflowa, ta szyba ma swój stelaż. Wpadnij też do Powitalni.
Albo źle zadałem pytanie albo zwyczajnie nie rozumiem odpowiedzi :)

Czy w zestawie z szybą jest wszystko co pozwala zamontować ją do mojej wersji motocykla? Aby była jasność, nie zależy mi na moim regulowanym stelażu, jeżeli w zestawie z szybą jest inny stelaż który wystarczy zamontować to git.

Jeżeli nie da się tej szyby zamontować to co muszę dokupić by było to możliwe?

Cześć
Podepnę  się pod wątek bo chętnie zasięgnę informacji
Z tego co mi jakiś czas temu powiedziano w salonie Triumpha  tylko wersja XRT i XCA miały regulowane  szyby
Czyżby wersje XRX i XCX  tez miały takie opcje ?
XRX w wersji modelowej od 2016 r. jest w standardzie z szybą regulowaną.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 15 Października 2017, 11:11:14 wysłana przez MrImmor »

Offline MrImmor

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #96 dnia: 25 Października 2017, 17:52:12 »
Czy ktokolwiek wie coś na ten temat?

Marttino

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 25 Października 2017, 18:01:08 »
 Zajrzyj do powitalni 2gun

Offline PIT

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • "Simplicity is the ultimate sophistication"
  • Miejscowość: Żywiec
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Października 2017, 18:10:37 »
Zdecydowanie powinieneś zajrzeć do powitalni.....
=The end=
MTS 😁

MaG

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 25 Października 2017, 23:17:34 »
Mrimor
Air Floow jest sprzedawany w zestawie ze stelażem i nawet śrubkami i  instrukcją.

Nie wiem jak z Twoim XR

Ale w moim 800XC wszystko idealnie pasowało. I bez większego problemu było do zamontowania.
Mam tą szybę już ze 3 lata i jedyne co mi przeszkadza to wiatr w barki, ale w coś musi wiać, bo w twarz ... nawet szybki nie zasłaniam jak jeżdżę do 140 /h

Jak bardzo chcesz to poszukam instrukcji montażu jutro i Ci podeślę - daj znać.

Offline Lodowy

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 XC/XCx
  • Miejscowość: Koszalin
« Odpowiedź #100 dnia: 28 Listopada 2017, 12:02:18 »
U mnie wygląda to tak przy maksymalnym położeniu nowej szyby. Wiadomo pierwsze zdjęcie orginał.

Offline miroza

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Sochaczew
« Odpowiedź #101 dnia: 08 Stycznia 2018, 08:19:02 »
....
W związku z tym postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i sam zaprojektowałem kształt deflektora do 800XC. Po procesie projektowania dogadałem się z chłopakami z firmy motoADV z Zabrza (You are not allowed to view links. Register or Login), którzy z chęcią wykonali dla mnie szybę. Możecie ją podejrzeć na załączonych zdjęciach. Na wiosnę wykonam lepsze ujęcia! Deflektor ma możliwość zmiany kąta pochylenia. Szybka ma powłokę antyrysującą.
Nie udało mi się przed zimą dokładnie jej przetestować. Na teraz mogę powiedzieć, że chroni przed wiatrem bardzo skutecznie, drgania mieszczą się na akceptowalnym poziomie a motor wygląda bardziej "wyczynowo". Powyżej 140 km/h deflektor przestaje relaksować. Cała przyjemność kosztowała 140 zł i 2 tygodnie czekania!
W razie Waszego zainteresowania służę pomocą. Firma też chętnie wykona kolejne deflektory.
Pozdrawiam!
hej kolego
chciałbym skorzystać z twoich doświadczeń.
Jak się sprawdził ten specjalny deflektor z ADV przez cały sezon ?
Jaka jest jego wysokość - wg. mojej przymiarki brakuje mi ok. 13cm nad szybą - więc szukam deflektora o wysokości ok. 16cm
Przymierzam się do skorzystania z Twojego wzoru w ADV.
pozdrawiam
Miro

Offline DARKOM

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
    • fp X-MOTOTEAM, Team X-treme
  • Motocykl: 800 XC/XCx
  • Miejscowość: Iława
« Odpowiedź #102 dnia: 11 Lutego 2018, 15:26:36 »
Ja niedawno zamontowałem szybe PUIG, jest wyższa, szersza i ma dodatkowo regulację wysokości ( tak jak oryginał) ale i dodatkowo kąt pochylenia. Zabezpieczenie od wiatru nieporównywalnie lepsze od oryg z deflektorem który miałem. Szyba też nie wpada w takie drgania jak oryginał i do 160 jest spox. Lepiej sie też prezentuje bo jest delikatnie kopcona. Zapodaje fotkę ulotki która była ze szyba która przedstawia parametry...
Team Xtreme - symulator wheeli
KTM 1050 - TIGER 800 XC- KAWASAKI 636R - SUZUKI DL 650 - YAMAHA TDM 850

szlachcicbartek

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 22 Lipca 2018, 21:30:44 »
....
W związku z tym postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i sam zaprojektowałem kształt deflektora do 800XC. Po procesie projektowania dogadałem się z chłopakami z firmy motoADV z Zabrza (You are not allowed to view links. Register or Login), którzy z chęcią wykonali dla mnie szybę. Możecie ją podejrzeć na załączonych zdjęciach. Na wiosnę wykonam lepsze ujęcia! Deflektor ma możliwość zmiany kąta pochylenia. Szybka ma powłokę antyrysującą.
Nie udało mi się przed zimą dokładnie jej przetestować. Na teraz mogę powiedzieć, że chroni przed wiatrem bardzo skutecznie, drgania mieszczą się na akceptowalnym poziomie a motor wygląda bardziej "wyczynowo". Powyżej 140 km/h deflektor przestaje relaksować. Cała przyjemność kosztowała 140 zł i 2 tygodnie czekania!
W razie Waszego zainteresowania służę pomocą. Firma też chętnie wykona kolejne deflektory.
Pozdrawiam!
hej kolego
chciałbym skorzystać z twoich doświadczeń.
Jak się sprawdził ten specjalny deflektor z ADV przez cały sezon ?
Jaka jest jego wysokość - wg. mojej przymiarki brakuje mi ok. 13cm nad szybą - więc szukam deflektora o wysokości ok. 16cm
Przymierzam się do skorzystania z Twojego wzoru w ADV.
pozdrawiam
Miro

Witaj,

Jestem bardzo zadowolony. Z tego co pamiętam to deflektor ma 16 cm wysokości więc biorąc pod uwagę, że zachodzi na szybę to podwyższa ją o ok 14 cm. Jeżdżę z nim już dość długo, znacznie zwiększa komfort jazdy, jedyne co zauważyłem to lekkie odchylenie szyby na środkowych mocowaniach od zwiększonego naporu wiatru, ale wizualnie to absolutnie nie przeszkadza. Swój wynalazek bardzo polecam.

Powiem jednak szczerze, że powoli przymierzam się do kupna wysokiej szyby z Touratecha (You are not allowed to view links. Register or Login) jednak z racji dużych kosztów wolałbym zaciągnąć opinii użytkownika. Znajdzie się tu ktoś taki?

marys888

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 20 Października 2018, 09:39:53 »
Ja niedawno zamontowałem szybe PUIG, jest wyższa, szersza i ma dodatkowo regulację wysokości ( tak jak oryginał) ale i dodatkowo kąt pochylenia. Zabezpieczenie od wiatru nieporównywalnie lepsze od oryg z deflektorem który miałem. Szyba też nie wpada w takie drgania jak oryginał i do 160 jest spox. Lepiej sie też prezentuje bo jest delikatnie kopcona. Zapodaje fotkę ulotki która była ze szyba która przedstawia parametry...

Fajnie wygląda ta szyba. Czy możesz podać szerokość tej szyby w górnej części?
Producent podaje 410 mm, ale przypuszczam że jest to wymiar w dolnej części.