Autor Wątek: Poszerzenie stopki Triumph Tiger Explorer 1200 (2012-2014)-Całkiem nowy projekt  (Przeczytany 7648 razy)

Offline Hunter

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 900 Rally
  • Miejscowość: Łódź
Cześć,
Na moje indywidualne zamówienie powstał całkowicie nowy projekt poszerzenia stopki do Tygryska 1200 (2012-2014).
Zdjęcia mojego poszerzenia zostały wykorzystane przez projektanta i producenta Michała z Zielonej Góry na aukcji Allegro, której specjalnie dla Was link zostawiam poniżej:

You are not allowed to view links. Register or Login

Zdecydowanie i bezapelacyjnie polecam ten projekt, Michał pracował nad nim 3 tygodnie, m.in. kupił na Allegro "kosę" od Tigera po szlifie, ja wysyłałem mu zdjęcia różnych konfiguracji położenia różnych elementów w swoim Tigerze, Michał stworzył model na drukarce, który wysłał mi do przetestowania, aż w końcu powstał produkt finalny, dobra robota :)

W razie gdyby ktoś miał jakieś pytania, to jestem do dyspozycji ;)
Pozdrawiam
Jaro.

Offline Jaca78

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Explorer
  • Miejscowość: Rzeszów
Cześć,
Na moje indywidualne zamówienie powstał całkowicie nowy projekt poszerzenia stopki do Tygryska 1200 (2012-2014).
Zdjęcia mojego poszerzenia zostały wykorzystane przez projektanta i producenta Michała z Zielonej Góry na aukcji Allegro, której specjalnie dla Was link zostawiam poniżej:

Zdecydowanie i bezapelacyjnie polecam ten projekt, Michał pracował nad nim 3 tygodnie, m.in. kupił na Allegro "kosę" od Tigera po szlifie, ja wysyłałem mu zdjęcia różnych konfiguracji położenia różnych elementów w swoim Tigerze, Michał stworzył model na drukarce, który wysłał mi do przetestowania, aż w końcu powstał produkt finalny, dobra robota :)

Pozdrawiam
Jaro.
Hunter a masz dla nas jakieś zniżki? o/^
Pozdrawiam,
Jacek

Offline Hunter

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
Cześć,

Pozdrawiam
Jaro.
Hunter a masz dla nas jakieś zniżki? o/^

To nie moja praca i nie moja aukcja, nie mam udziałów w zyskach ani żadnych innych profitów więc nie mam prawa dawać zniżki :)
Przekazuję tylko informację o pojawieniu się nowego, całkowicie polskiego produktu na rynku i tyle.
Ktoś chce kupić, to jest link do aukcji, jak nie chce to info do odklikania i do pominięcia  o- -o

Offline Hunter

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
Drodzy,
Skontaktowałem się z Michałem, projektantem i producentem poszerzenia i w świetle skierowanego do mnie pytania o rabat Michał zaproponował, że specjalnie dla forumowiczów jest opcja zakupu tego akcesorium ze zniżką dla Forumowiczów :)
Technicznie ustaliliśmy z Michałem, że każdy z użytkowników forum chcący nabyć poszerzenie stopki dla swojego Tygryska może napisać bezpośrednio do Michała e-mail z zamówieniem podając jako hasło mój nick z forum czyli: Hunter-20% :) oraz nazwę naszego Forum  o/"
Rabat dla Forumowiczów to..... 20% od ceny jaka widnieje na aukcji Allegro  o- -o

Bezpośredni e-mail do Michała: michal.wieczor.mw@gmail.com

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
Jaro.

Offline Michu88

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 Xc
  • Miejscowość: Strzebielino
Witam, czy to poszerzenie będzie pasowało również do TT800xc 2011?

Offline Hunter

• Top Cat
  • Opinia +0/-0

Cześć, witam Cię.
Projekt był wykonany z modelu i wymiarów "zdjętych" ze stopki mojego TT 1200 Explorer 2014.
Myślę że najprościej byłoby sprawdzić w katalogu części czy do Twojego motocykla w tym roczniku była montowana przez fabrykę ta sama stopka [nr katalogowy] co u mnie, niestety ja tego nie wiem.
Może ktoś z kolegów ma taką wiedzę lub możliwość sprawdzenia i mógłby podpowiedzieć? 
Osobiście wydaje mi się że nie będzie pasowała, ale mogę być w błędzie

Pozdr.

Offline Michu88

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
Dzięki, długo jeździsz na T1200? Zastanawiam się nad zmianą ale martwię się waga tego sprzętu i jak daje rade wał w terenie. Dużo jeździsz w off-road?

Offline Hunter

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
Dzięki, długo jeździsz na T1200? Zastanawiam się nad zmianą ale martwię się waga tego sprzętu i jak daje rade wał w terenie. Dużo jeździsz w off-road?

Motocykl kupiłem w marcu tego roku od kolegi z tego forum :)
Tak więc doświadczenie w jego prowadzeniu i użytkowaniu właśnie zdobywam i cały czas się uczę :) 
Mam już jako takie porównanie w kwestii prowadzenia z moimi dwoma ostatnimi motocyklami czyli Suzuki Intruder VZR 1800 i Honda Varadero 1000xl.
Intruder to zupełnie inna bajka więc to pominę, ale co do Varadero, to ja mam swoje, osobiste odczucie (oczywiście na tą chwilę), że Varadero w terenie i przy niskich prędkościach udawało mi się lepiej i odważniej sterować i być może wynika to też z mojego strachu przed paciakiem  :P, bo...Varadero rocznik 1999 mniej boli jak się położy niż jak się położy takiego Tygryska gdzie każda rysa boli bardziej niż głęboka, krwawiąca rana na własnym ciele hahaha....
Zatem reasumując; w terenie jeżdżę jak na razie relatywnie mało i raczej w lekkim niż w ciężkim więc myślę, że moja opinia nie będzie na tym etapie moich doświadczeń dla Ciebie miarodajna.
Może koledzy lub koleżanki, którzy przesiedli się z 800 na 1200 mogliby pomóc i wyrazić w tej kwestii swoje zdanie? :)

Pozdr. 

Offline Michu88

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
Dzięki, jeździłem varadero ale ono nie ma porównania do tygrysa. W terenie prawie jak crosem a varadero to ciężki kloc i tego się obawiam po TT1200. Dzięki za szczera opinie👍

Offline Hunter

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
Dzięki, jeździłem varadero ale ono nie ma porównania do tygrysa. W terenie prawie jak crosem a varadero to ciężki kloc i tego się obawiam po TT1200. Dzięki za szczera opinie👍

Nie ma za co 👍
TT1200 to wg. mnie też nie jest baletnica :)
No ale ja się dopiero z nim nawzajem oswajam  00v00

Offline Jaca78

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
Hunter

Dzięki za informacje. Dokładnie mi o to chodziło. Pogadałeś z projektantem i jest efekt. Po weekendzie przymierzam się do zakupu. Ufam, że solidna "robota". Dzięki jeszcze raz D_o y
Pozdrawiam,
Jacek

Offline Hunter

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
Hunter

Dzięki za informacje. Dokładnie mi o to chodziło. Pogadałeś z projektantem i jest efekt. Po weekendzie przymierzam się do zakupu. Ufam, że solidna "robota". Dzięki jeszcze raz D_o y

Cieszę się zatem, że mogłem w tej kwestii zrobić coś dobrego dla Ciebie i dla wszystkich Forumowiczów, którzy będą chcieli nabyć konkretnie to poszerzenie stopki dla swojego TT1200 :)
Ja już mam swoją sztukę i na dniach będę ją montował, a od poniedziałku będzie się sprawdzała w dwutygodniowym boju na polskich różnorakich drogach i podłożach :)
To co można powiedzieć po rozpakowaniu paczki, zobaczeniu i wzięciu do ręki tego poszerzenia, to to, że robota jest naprawdę solidna, użyte materiały są najwyższej jakości, a detale, kolorystyka i napisy dobrane perfekcyjnie  o- -o
Szczerze mówiąc wygląda lepiej niż każda inna jaką do tej pory oglądałem w necie i tak naprawdę oglądając inne zupełnie przypadkiem znalazłem wśród nich projekty Michała, które od razu "wpadły mi w oko".
Skontaktowałem się z nim i poprosiłem Go aby podjął się bądź co bądź dość trudnego zadania i wyzwania, bo kosa do TT jest inna niż wszystkie :) No i się udało.
Jeśli zamówisz ten "bucik" u Michała i już go otrzymasz, napisz proszę jaka jest Twoja opinia, bo może ja jestem za mało obiektywny  8)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia Wszystkim
Jaro.

Offline Jaca78

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
Zobaczymy co to jest. Zamówiłem i czekam na przesyłkę. W tym tygodniu będę miał w//w (niedoczekanie)
Pozdrawiam,
Jacek

Offline Hunter

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
Zobaczymy co to jest. Zamówiłem i czekam na przesyłkę. W tym tygodniu będę miał w//w (niedoczekanie)

Cześć, to fajnie, że zamówiłeś, chętnie poznam Twoją opinię.
Ja swojego "bucika" jak do tej pory przetestowałem na dystansie ok. 9 tyś. km w różnych warunkach i sprawdził się jak diabli, jestem naprawdę mega zadowolony z tego zakupu, mała rzecz, a cieszy i przede wszystkim nie ma strachu, że moto się zapadnie na miękkim/sypkim podłożu i położy.

Pozdro.

Offline radarkob

• Klakier
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Desert
  • Miejscowość: Krotoszyn
Odp: Poszerzenie stopki Triumph Tiger Explorer 1200 (2012-2014)-Całkiem nowy projekt
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Października 2021, 21:58:20 »
Witam !
A orientuje się ktoś czy ów stopka w modelach 2012-2014 różni się  czymś od późniejszych 2018-2020 ??

Pozdro