Witajcie. Jestem nowy i od paru miesięcy chodzi mi po głowie zakup Tiger 1050, dosyć ostro szukałem na jesieni, odpuściłem z powodu braku kasy, teraz wracam do tematu... zanim zacznę marnować czas mechaników, sprzedających itp chcę się uzbroić w wiedzę oraz przypomnieć sobie co nieco.
Zaczynamy:
Znalazłem coś takiego:
You are not allowed to view links.
Register or
Loginjakiś czas temu czytałem artykuł o sprzedaży Triumpha w Polsce, napisane tam było że od momentu jak Triumph wszedł do Polski, sprzedano kilkanaście sztuk (w artykule podany był konkretny przedział czasu), do tego w tym samym artykule była informacja, że Triumphy z Polskiej dystrybucji miały mieć coś wymieniane w ramach serwisu (chyba tylną lampę) po wpisie do książeczki można było dowiedzieć się czy papiery są orginalne oraz czy moto na pewno pochodzi od polskiego dealera. Czy ktoś natknął się kiedyś na takie info?
Od kiedy Tigera można kupić w Polsce, od autoryzowanego dealera, wiem, że Triumph późno wszedł do Polski.
Druga sprawa czy ktoś natknął się ten egzemplarz? Mam dziwne wrażenie, że pół roku temu widziałem już te zdjęcia, chyba że jest drugi czarny z podobnym osprzętem :]
Czy ta cena rocznikowo jest rozbojem czy raczej standard na początek sezonu. Wiem, że na jesieni w takim wyposażeniu podobne roczniki chodziły po 17 tys (głupiec ze mnie, że wtedy nie brałem).
Na koniec rzecz najważniejsza... czy 1050 nie będzie za ostre dla nowicjusza? Moi znajomi dziwią mi się, że chcę Tigera, namawiają na GS'a, Africe, Trampka itp. Stąd też mam problem, żeby się przejechać, nikt tego nie ma.