Autor Wątek: Łożysko główki ramy.  (Przeczytany 13679 razy)

Kobrzak

• Gość
Odp: Łożysko główki ramy.
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Października 2016, 01:16:05 »
Ktoś musi :D Przynajmniej dasz dobrą relacje i dobre porównanie do Twoich poprzednich serwisów :D

Offline jacko

• Sierściuch
  • **
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 900 Rally
  • Miejscowość: Warszawa
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Października 2016, 17:39:30 »
Liberty Warszawa od stycznia traci autoryzację Triumph, więc może dlatego zaproponowali serwis Almot.

Offline blacktiger

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 Xc
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Października 2016, 19:14:43 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Liberty Warszawa od stycznia traci autoryzację Triumph, więc może dlatego zaproponowali serwis Almot.

Czas najwyższy że traci bo najbardziej wku..wia mnie brak kompetencji i udawanie, że sie ktoś na czymś zna.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: inny motocykl
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Października 2016, 20:36:09 »

Traci autoryzację, bo właśnie Almot - czyli nowy dystrybutor Triumpha w Polsce - stworzył swój własny salon i przy okazji serwis. I zakończył współpracę z Liberty - nie wiadomo, czy dlatego, że chce być jedynym serwisem w W-wie, czy z powodu jakichś wymagań, których Liberty nie chciało spełnić... A jaki będzie efekt końcowy takiego posunięcia, to czas pokaże.

Ja jestem sceptyczny, bo autoryzowana sieć serwisowa nie dość, że się nie rozwija, to będzie skromniejsza od dotychczasowej - w serwisie Almotu zmieści się 2 podnośniki i może 2 moto na podłodze, czyli, jak już napisałem wcześniej, w sezonie mogą być dłuuugie kolejki... Osobną sprawą jest kwestia umiejętności i doświadczenia ludzi w serwisie Almotu, bo dobrymi chęciami, to piekło jest wybrukowane...  :-\

A na pewno nieszczęściem dla nas jest kontynuowanie monopolu... Jeden autoryzowany serwis dla praktycznie całej wschodniej Polski to dramat! Jazda po 300 km na przegląd jest przejeb....a!

P.S. Epopei ciąg dalszy... We wtorek, jak odstawiłem Tigera do serwisu Almotu, powiedziano mi, że do końca tygodnia zostanę poinformowany o diagnozie. Jest piątek, godzina 20:30 i do tej pory nikt z serwisu firmy Almot do mnie się nie odezwał... Jakoś nie przypominam sobie, aby pracowali oni na dwie zmiany, czyli do 22. A zatem dopiero po niedzieli będzie jakiś ciąg dalszy... Przynajmniej taką mam nadzieję...
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2016, 08:25:38 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline Stubin

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Października 2016, 00:13:34 »
Moim zdaniem przejęcie przez Almot dystrybucji Triumpha'a zakończy się porażką. Będzie tak jak za czasów PTM-u - mała firma + mało osób + małe możliwości + mało doświadczenia = KLAPA. Mnie osobiście to lotto, bo mam stary model, części mogę zamówić przez neta, a zaufanego mechanika z odpowiednią literaturą też mam.

Do bilbo nie odezwali się mimo informacji, że dostanie info... Nie tylko do niego... 

W czerwcu czy lipcu w prasie ukazało się ogłoszenie o rekrutacji na kilka stanowisk do tego salonu m.in. na stanowisko mechanika. Mój znajomy, który jest mechanikiem motocyklowym z doświadczeniem, wysłał swoje CV. Na przełomie lipca i sierpnia zadzwonili do niego, że rekrutacja trochę potrwa, że są zainteresowani jego osobą i zadzwonią do końca września jak sytuacja się wyklaruje. Znajomy czekał do połowy października (dwa tygodnie dłużej) i napisał ponownego maila z pytaniem jak sprawy wyglądają i przypominając, że mieli do niego się odezwać. Minął tydzień i nie raczyli odpowiedzieć. Tak oto działa firma Almot.

Jedną z niewielu rzeczy, która mnie doprowadza do szewskiej pasji to niesłowność i nierzetelność ludzi (firm). Jeszcze nie byłem w nowym salonie, a już mnie wku***li i nie mam już ochoty tam zaglądać, ani tym bardziej nic kupować  >:(

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Października 2016, 11:44:12 »
Epopei ciąg dalszy...

Odszczekuję to co napisałem trochę wyżej! Okazało się, że zostawiłem telefon w samochodzie i dopiero dzisiaj zauważyłem, że wczoraj przed godz. 18 był telefon z serwisu Almotu  :o Oddzwoniłem przed chwilą i dowiedziałem się, że zdiagnozowano luzy w obu lagach, wysłano reklamację do UK i czekają na części. A o postępach będę informowany. Jestem mile zaskoczony sposobem działania p. Macieja (Kierownik Serwisu) i trzymam kciuki, aby tak było w przyszłości!  8)

P.S. Takie zostawienie telefonu w samochodzie zdarza mi się raz w roku... Pech chciał, że trafiło się akurat wczoraj...  ::) W przyszłości muszę bardziej uważać, co piszę  :-X Przepraszam za zamieszanie i wprowadzenie w błąd i niepotrzebne nerwy ;) innych forumowiczów...
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2016, 10:30:56 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
Jacek

Offline blacktiger

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 800 Xc
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Października 2016, 12:38:45 »
Epopei ciąg dalszy...

Odszczekuję to co napisałem trochę wyżej! Okazało się, że zostawiłem telefon w samochodzie i dopiero dzisiaj zauważyłem, że wczoraj przed godz. 18 był telefon z serwisu Almotu  :o Oddzwoniłem przed chwilą i dowiedziałem się, że zdiagnozowano luzy w obu lagach, wysłano reklamację do UK i czekają na części. A o postępach będę informowany. Jestem mile zaskoczony sposobem działania p. Macieja (Kierownik Serwisu) i trzymam kciuki, aby tak było w przyszłości!  8)

P.S. Takie zostawienie telefonu w samochodzie zdarza mi się raz w roku... Pech chciał, że trafiło się akurat wczoraj...  ::) W przyszłości muszę bardziej uważać, co piszę  :-X Przepraszam za zamieszanie i wprowadzenie w błąd i niepotrzebne nerwy ;) innych forumowiczów...

Kredyt zaufania na początku trzeba nowej firmie dać. A co będzie dalej to czas pokaże. Biblo jeśli jeszcze Panowie z Almotu nie wiedzą o naszym forum to też niech się dowiedzą. Internet to dziś potęga w biznesie. Dziesiątki zadowolnych klientów może rozkręcić biznes. Niech sobie Panowie takie hasło wydrukują i powieszą nad biurkiem, stare jak świat ale zapomina się o tym.Ja z chęcią bym sobie usiadł jak w Stajni Motocyklowej na fotelu napił dobrej kawy, posiedział w czasie serwisu-przegladu przy swoim moto,zapłacił relatywną cenę do usługi i wyjechał zadowolony po to aby wrócić następnym razem.Kuźwa niby tak nie wiele a jednocześnie jak widać na rynku to dla serwisów tak wiele.

Offline Predi

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • DL650 T/Ex-Xc
  • Motocykl: 1200 Explorer Xc
  • Miejscowość: Pniewy WLKP
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Października 2016, 15:59:28 »
I co jakieś nowe informacje?

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Października 2016, 16:47:20 »
Cisza... Pewnie czekają na części...
Pozdrawiam,
Jacek

Offline kali

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Szczecin
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Listopada 2016, 14:04:22 »
Cześć, daj znać co się uszkodziło. Mam też luz w lagach.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #25 dnia: 03 Listopada 2016, 18:43:08 »
OK. Jak w końcu naprawa dobiegnie końca i czegoś się dowiem, to oczywiście podzielę się informacjami.

A jaki ma przebieg Twój Tiger?
Pozdrawiam,
Jacek

Offline kali

• Świeża krew
  • *
  • Opinia +0/-0
  • Miejscowość: Szczecin
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Listopada 2016, 20:34:22 »
28 i rośnie.

Offline biblo

• Stary kocur
  • Opinia +0/-0
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Listopada 2016, 11:00:37 »
Epopei ciąg dalszy :)

Dzisiaj się dowiedziałem, że po wymianie w lagach zamówionych części nadal coś było nie tak, w związku z czym serwis zamówił całe nowe lagi. I czekają na dostawę...

Całe szczęście, że jest już po sezonie, a ta usterka objawiła się jeszcze w trakcie obowiązywania gwarancji na motocykl :)
Pozdrawiam,
Jacek

Offline mops

• Top Cat
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1050/Sport
  • Miejscowość: Rawicz
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Listopada 2016, 19:59:52 »
Epopei ciąg dalszy :)

Dzisiaj się dowiedziałem, że po wymianie w lagach zamówionych części nadal coś było nie tak, w związku z czym serwis zamówił całe nowe lagi. I czekają na dostawę...

Całe szczęście, że jest już po sezonie, a ta usterka objawiła się jeszcze w trakcie obowiązywania gwarancji na motocykl :)

Jak objawiał się ten luz podczas jazdy? Jak możesz to zerknij na dział 1050 i wątek o stukach podczas hamowania. Może mam ten sam problem w innym motocyklu ;-)
Jestem na INSTAGRAMIE ;-) You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Janusz

• Klakier
  • Opinia +0/-0
  • Motocykl: 1200 Explorer
  • Miejscowość: Przemyśl
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Listopada 2016, 20:27:05 »
Kilka dni temu zadzwoniłem do Bielska mając podobny problem. Po postawieniu na centralna stopkę poprosiłem syna by usiadł na siedzeniu motocykla i zadziałał jako balast , przednie koło uniosło się a ja łapiąc oburącz za lagi i poruszając w przód i tył wyczuwam wyraźny luz. W Serwisie stwierdzili że ten typ tak ma .